Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Позоришна представа „FLORA SENDS“

Opština Lajkovac


Почетна » Вести » Позоришна представа „FLORA SENDS“

Позоришна представа „FLORA SENDS“

14.06.2018. године у 20:00h,  сала биоскопа КЦ „Хаџи Рувим“

Истовремено духовита и трагична исповест у првом лицу једнине, једине жене са запада која се као припадник регуларне војске борила у Првом светском рату. И то на страни Србије. Она је, чак и по данашњим мерилима, живела крајње необичан живот. Флoра је своје дечије снове проживела на јави, борећи се раме уз раме са мушкарцима, у свему једнака с њима. Два пута рањавана борбом прса у прса. Други пут је изнета из борбе са 24 ране на телу. 

Добитница је ордена Светог Саве, Карађорђеве звезде и регуларне југословнске војне пензије.

У представи затичемо Флору, како након божићне прославе у британском посланству долази кући, несрећна што мора носити хаљину и живети живот угледне британске даме. Уз чашу шљивовице коју је донела из Србије и цигарете од којих се никад није одвајала, пише свој дневник. Због свог необузданог темперамента, она тешко подноси цивилни живот и са великом носталгијом се сећа својих српских другова. Флора тврди да никада у животу ништа није волела више од војничких дана у Србији.

Представу изводи Татјана Кецман, која је написала текст, на основу оргиналних записа, аутентичних изјава и одломака из биографија ове невероватне жене.
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED