Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Легенде бокса боравиле у Лајковцу

Opština Lajkovac


Почетна » Вести » Легенде бокса боравиле у Лајковцу

Легенде бокса боравиле у Лајковцу

На идеју Лајковчанина Мирка Милиновића, некадашњег боксера ваљевског Металца, легенде југословенског бокса боравиле су јуче у Лајковцу и одиграле ревијалну фудбалску утакмицу са ветеранима Железничара. На такав начин они се и даље повремено састају, друже и евоцирају успомене на златне дане српског и југословенског бокса. Боксерске рукавице копачкама заменили су: Тадија Качар, Драгомир Вујковић, Мирко Пузовић, Живорад Јелесијевић, Миливојe Лабудовић, Драган Димић, Фазлија Шаћировић, Јосип Фајшман и Мирко Милиновић. У улози селектора ревијалне екипе био је легендарни тренер са Олимпијских игара у Лос Анђелесу 1984. године, када је репрезентација освојила четири медаље - Ваљевац Слободан Лазић Цимер.

Председник општине Лајковац Андрија Живковић приредио је пријем за боксерске легенде, уручивши притом Тадији Качару сабрана дела Радована Белог Марковића. Председник Спортског савеза Лајковца Бојан Богдановић покренуо је иницијативу да се оснује боксерски клуб у вароши на Колубари. Ветерани нашег бокса обишли су град и Халу спортова и сликали се поред чувеног „ћире“. Резултат утакмице са ветеранима Жеље био је, наравно, сасвим небитан. Већ данас легенде ринга су у Пули на обележавању десетогодишњице смрти Мате Парлова, најбољег југословенског боксера свих времена.
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED