Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Интензивирано асфалтирање локалних путева у Лајковцу

Opština Lajkovac


Почетна » Вести » Интензивирано асфалтирање локалних путева у Лајковцу

Интензивирано асфалтирање локалних путева у Лајковцу

 

Оно што је председник општине Лајковац Андрија Живковић више пута истицао полако се реализује, а то је да се равномерно граде и реконструишу локални некатегорисани путеви по свим месним заједницама, поготово онима које су биле запостављене у претходном периоду.

-У октобру је почела интензивнија реконструкција сеоских путева. Почели смо од Рубрибрезе где је данас асфалтирано 250 метара пута за Ивановиће, у договору са одборником и мештанима. Очекујем да у наредних месец дана асфалтирамо 10 деоница локалних путева, што је знатно више него у протеклих неколико година. Коначно смо завршили тротоаре у улици Бранка Радичевића, чијих 500 метара је урађено прошле године, тако да смо завршили километар тротоара. Следеће године ћемо наставити изградњу тротоара од улице Бранка Радичевића поред основне школе у Селу Лајковцу до центра Лајковца, с обзиром да тим правцем гравитира пуно људи, поготово најмлађи. Битно је да оно што смо обећали то и реализујемо – нешто брже, нешто спорије, али се надам да ћемо бар 90 одсто планираних послова завршити до краја године. Већ сутра (среда) планирано је асфалтирање пута за Лукиће у Доњем Лајковцу. Ту је пролетос урађено 900 метара, а остало је још 300 како би пут био спојен са „старом ћирином пругом“, што је мештанима битно због везе са Боговађом. Наредних дана биће завршена деоница у центру Боговађе дужине 150 метара, то је продужетак главног пута, битан јер се у том делу налази породица која има особу са посебним потребама. Урадићемо и приступну рампу у дворишту, како бисмо им додатно помогли. Деоница која спаја локални пут у Ћелијама са Ибарском магистралом, дужине 150 метара, такође ће бити завршена за неколико дана.

После тога иде асфалтирање пута за Лађевац у Ћелијама, пута за Молеровиће и Бабовиће у Врачевићу, Лајковачке пруге и улице Војислава Илића у Лајковцу, два пута у Степању итд.
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED