Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Железничар прејак за Убљанке

Opština Lajkovac


Почетна » Вести » Железничар прејак за Убљанке

Железничар прејак за Убљанке

У комшијском дербију Суперлиге Србије за одбојкашице Железничар је победио Уб са 3:0, по сетовима 25:10, 27:25 и 25:18. Са три победе без изгубљеног сета Лајковчанке су на првом месту са девет бодова. Без обзира што је од почетка било јасно да је Железничар јача екипа, која је у комшилук дошла по сва три бода, било је лепо видети да суседне општине имају два тако добра тима у најјачем рангу такмичења. У редовима победника Млађеновићева је уписала 14 поена (8 блокада), Лукићева 13 (7 блокада), Гајићева 11, а Маја Савић 9. Изуетан допринос су дале и капитен Ивана Лазаревић, која је целу утакмицу провела на паркету, Василева и Спасенићева. У екипи Уба Трајковићева је имала 10 поена, Никићева 7, Стојковићева 6 итд. Убљанке су овај меч играле без понајбоље одбојкашице Александре Петровић.


Први сет Жеља је добио фуриозно, доминирао у свим сегментима игре, деловао изузетно компактно и уиграно. Нови шеф стручног штаба Драгутин Балтић је демонстрирао своје велико знање и искуство. У други сет Лајковчанке су ушле мало опуштеније и одиграле га слабије, Убљанке су то искористиле и постепено подизале ниво игре тако да је протекао изједначено. У узбудљивој завршници домаће су испустиле сет лопту на 25:24, што је искусни састав Железничара искористио и добио овај период игре са 27:25. У трећем сету је на тренутке виђена одлична одбојка, уз велику пожртвованост и дуге поене, па је после једног таквог поена за 9:8 за гошће публика дуго аплаудирала обема екипама. То је уједно био тренутак када је Жеља преломио сет, највише захваљујући одличним смечевима Лукићеве и блокадама Василеве. Ни два тајмаута за редом тренера домаћих Дејана Стојковића нису помогла, тако да је прошлогодишњи победник Купа Србије и учесник полуфинала плеј-офа рутински привео меч крају.

 
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED