Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Асфалтирана два пута у Степању

Opština Lajkovac


Почетна » Вести » Асфалтирана два пута у Степању

Асфалтирана два пута у Степању

У наставку овогодишњег Програма асфалтирања локалних и некатегорисаних путева, поготово у месним заједницама које су биле запостављене у ранијем периоду, Степање је добило километар асфалта – по 500 метара у засеоцима Молеровићи и Доњи Поповићи. Приликом асфалтирања у Степању Андрија Живковић, председник општине Лајковац, је рекао:

-Данас у Степању нови километар асфалта, после скоро 10 година, у два засеока у два дела Степања: Молеровићи и Доњи Поповићи. Овде живи око 100 становника, са двадестак најмлађих који углавном похађају школу у Бајевцу. Мени је јако битно да оно што смо обећали почетком године и остварујемо и да смо у свакој месној заједници урадили нешто током ове године. Оно следеће што би требали да радимо, у договору са Саветом Месне заједнице, поред асфалтирања два путна правца за Поповиће и пута за Гујаре у наредној години, то је проблем водоснабдевања који мучи већину мештана Степања.У договору са општином Уб Степање ће у наредном периоду бити прикључено на брану Стубо – Ровни, заправо на крак који иде ка Убу, чиме би се могло очекивати решење водоснабдевања Степања. Наравно, у наредним годинама требала би да уследи и реконструкција старе школе код цркве у Степању, која има посебан значај јер је једна од најстаријих на овом подручју. Степање је у ранијим годинама било занемарено и то се сада полако исправља – констатовао је Живковић.

До краја октобра биће асфалтирано укупно 15 локалних путева из Програма. Идуће седмице је асфалтирање у Ћелијама, потом асфалтирање четири путна правца у Врачевићу, па улица Војислава Илића и Лајковачка пруга у Лајковцу, затим деоница која спаја Лајковац и Јабучје поред “Борверка” и излази на Село Лајковац, најавио је председник Живковић.
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED