Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Почела вакцинација против грипа

Opština Lajkovac


Почетна » Вести » Почела вакцинација против грипа

Почела вакцинација против грипа

У лајковачком Дому здравља почела је вакцинација против сезонског грипа. Дом здравља Лајковац је ове године добио 400 доза. Као и претходних година, грађани неће моћи да приме вакцину викендом. Потребно је да се грађани претходно јаве свом изабраном лекару Опште медицине, Медицине рада и Педијатрије. Тровалентна вакцина садржи сојеве грипа предвиђене за ову сезону, за стицање имунитета потребно је две до три недеље, а ствара се имунитет за наредних шест месеци.Препоручује се да све ризичне групе грађана приме вакцину против сезонског грипа, првенствено старији од 65 година и хронични болесници (као што су дијабетичари, пацијенти са болестима плућа, срца и крвних судова итд.).

Вакцину не могу да приме особе осетљиве на кокошје месо, перје и јаја, као и особе које су прехлађене и имају температуру, док не оздраве. Што се тиче тренда заинтересованости Лајковчана за вакцинацију против сезонског грипа, он је на неком стандардном нивоу, без већих одступања. Према препоруци Института „Батут“, вакцина је најсигурнији и најбезбеднији вид индивидуалне и колективне заштите против грипа.
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED