Opština Lajkovac


Почетна » Вести

Вести

20-09-2018

Духовна трибина

Духовна трибина на тему ”Водич кроз Јеванђеље”, у организацији Градске библиотеке Лајковац, одржаће се у петак 21. септембра од 18 часова у Свечаној сали Градске куће. Беседник је прота Србољуб Моловић, а  домаћин вечери мр Дарен Миливојевић. „Након књижевне вечери коју су многи понели у срцу, прота Срба поново беседи. Да би нас поучио најважнијој књизи, “Светом писму”, он ће тумачити одломке из Јеванђеља, упућујући нас колика је благодат њиховог читања. Одговоре на многа питања на која често не налазимо одговоре, крију премудрости Христових речи, коме се молимо да отвори очи нашега ума како бисмо посејали ово семе мудрости у нашим срцима”, најавио је у име организатора Дарен Миливојевић.

19-09-2018

Дневни ред 74. седнице Општинског већа

У четвртак 20. септембра с почетком у 11 часова биће одржана 74. седница Општинског већа. На седници ће, између осталог, бити разматран захтев ЗЦСР „Солидарност“ за финансирање пројекта „Пружање услуге помоћ у кући одраслима и старијима“. ДНЕВНИ РЕД.

18-09-2018

Лајковац обележио Дан општине и јубилеје

У реновираној сали Културног центра „Хаџи Рувим“ јуче је одржана свечана академија поводом Дана општине (16. септембар), Дана железничара (15. септембар) и Дана ослобођења у Другом светском рату (17. септембар). Овом приликом уручена су признања појединцима који су у претходних годину дана допринели напретку и промоцији Лајковца. Плакете и пригодне поклоне добили су: Милан Мишковић, директор РБ „Колубара“, за допринос привредном развоју Лајковца; Удружење грађана „Моја Боговађа“ за изузетан хуманитарни рад и Момчило Александрић, студент докторских студија у САД, за изузетан успех у области класичне музике и промоцију Лајковца у Србији и свету. Увећаним јунским стипендијама за око 35.000 динара награђена су четири најбоља студента: Александра Кнежевић, Петар Гроздановић, Драгана Павловић и Ива Јовичић.

17-09-2018

Железничар опет неубедљив, Задругар поражен у Клупцима

Као да се у Зони продужава криза Железничара за коју се мислило да је кулминирала испадањем из Српске лиге. Најстарији и најбољи лајковачки фудбалски клуб није успео да савлада ОВК Дивце, тим који пре овог кола није освојио бод. Меч у недељу на Жељином стадиону завршен је без голова, уз неубедљиву игру. Играли су: Милинковић, Шалипур (Јовановић), Гајић, Радивојевић (Софронић), Максимовић, Марковић, Ненадовић, Тинтор, Тешић, Гавриловић, Бркић (Матић). Тим је са клупе водио Александар Лазаревић.

15-09-2018

Железничар дочекује Дивце, Задругар у Клупцима

У четвртом колу Колубарско-мачванске зоне лајковачки тимови своје утакмице играју у недељу 16. септембра од 15.30. Железничар на свом стадиону дочекује ОФК Дивце, тим који у три кола није освојио бод.  Задругар гостује у Клупцима, предграђу Лознице, где се састаје са старим познаником – екипом Раднички Стобекс. Лозничани су до сада освојили само један бод, док је Задругар на четвртом месту са две победе и једним поразом. Жеља заузима 10. место са победом, ремијем и поразом.

Страна 1 од 584
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED