Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Вести

Opština Lajkovac


Почетна » Вести

Вести

23-10-2018

Дневни ред 76. седнице Општинског већа

У уторак 23. октобра с почетком у 8 часова биће одржана 76. седница Општинског већа. На дневном реду је пакет одлука везан за предшколску установу „Лептирић“, као и за припрему другог ребаланса буџета. ДНЕВНИ РЕД.

21-10-2018

Жељи бод у дербиjу, Задругар убедљив

Дерби 9. кола Колубарско-мачванске зоне између Радничког Горење и Железничара завршен је нерешеним резултатом 1-1 (1-0). Све у свему, реми је и направеднији исход комшијског дербија на Петом пуку. Домаћин је имао више од игре у првих 45 минута, мада није било пуно шанси. Најагилнији у редовима Радничког Горење био је Петар Станојевић који је у 29. минуту постигао ефектан гол на пас Ђурића.

21-10-2018

Железничару два бода против ТЕНТ-а

Одбојкашице Железничара забележиле су и четврту победу у првенству, али овога пута у тешком и узбудљивом мечу са екипом ТЕНТ-а из Обреновца. Коначан резултат био је 3:2 ( 26:24, 17:25, 25:15, 22:25, 15:6). Домаће су водиле 1:0 и 2:1, али је ТЕНТ сустизао, да би Лајковчанке у тај-бреку лако дошле до победе. У редовима Жеље највише бодова освојиле су Олуић и Лукић – по 18, Маја Савић је уписала 16, Младеновић 10, Василева, Гајић и Ранковић по 4, капитен Ивана Лазаревић 2 и Станимировић 1. Код гошћи најефикаснија је била Јована Јовичић са 17 поена, која је прошле године била најбољи поентер Железничара.

18-10-2018

Почела вакцинација против грипа

У лајковачком Дому здравља почела је вакцинација против сезонског грипа. Дом здравља Лајковац је ове године добио 400 доза. Као и претходних година, грађани неће моћи да приме вакцину викендом. Потребно је да се грађани претходно јаве свом изабраном лекару Опште медицине, Медицине рада и Педијатрије. Тровалентна вакцина садржи сојеве грипа предвиђене за ову сезону, за стицање имунитета потребно је две до три недеље, а ствара се имунитет за наредних шест месеци.Препоручује се да све ризичне групе грађана приме вакцину против сезонског грипа, првенствено старији од 65 година и хронични болесници (као што су дијабетичари, пацијенти са болестима плућа, срца и крвних судова итд.).

Вакцину не могу да приме особе осетљиве на кокошје месо, перје и јаја, као и особе које су прехлађене и имају температуру, док не оздраве. Што се тиче тренда заинтересованости Лајковчана за вакцинацију против сезонског грипа, он је на неком стандардном нивоу, без већих одступања. Према препоруци Института „Батут“, вакцина је најсигурнији и најбезбеднији вид индивидуалне и колективне заштите против грипа.

18-10-2018

Књижевно вече са Миланом Р. Симићем

У Градској кући Лајковац у четвртак 18. октобра од 19 сати одржаће се књижевно вече на којем ће се представити угледни српски есејиста, публициста и књижевни критичар из Велике Плане Милан Р. Симић. О његовим књигама и књижевном часопису “Наш траг”, који Симић уређује, говориће мр Душан Стојковић. Раније познат сатиричар, последњих година окренуо се прози. После три романа, објавио је књигу прича “Приручник за будуће мучитеље и убице”. Добитник је више књижевних признања. Организатор је Градска библиотека Лајковац.

Страна 1 од 592
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED