Opština Lajkovac


Почетна » Вести

Вести

20-07-2018

Обавештење за студенте

Обевештење за све студенте високошколских установа чији је оснивач Република Србија за студије првог и другог степена.

Обавештење

20-07-2018

Колубарски котлић, Исток-Запад лајковачком пругом

У низу програма Туристичке организације општине Лајковац у оквиру манифестације “Дани Лајковца“, у недељу 22. јула код Ловачке брвнаре на Колубари биће одржане манифестације „Колубарски котлић“ и „Исток-Запад лајковачком пругом“. Прва је кулинарског карактера и представља надметање у припреми различитих јела у котлићима. У уметничком програму „Исток-Запад лајковачком пругом“, који почиње у 12 часова, учествују: вокална група „Шапчанке“, кларинетиста професор Петар Гојковић, хармоникаш Благоје Пекмезовић (оснивач групе „Свилен конац“) и песници Радован Калабић и Смиљка Драгојевић Јовановић.

Пријављивање за кулинарско такмичење је код Милана Радовића-Малајца на број телефона 063/87-62-651.

20-07-2018

Александрић лауреат такмичења у Хонг Конгу

Талентовани гитариста из Лајковца Момчило Александрић, освојио је прво место на престижном светском такмичењу у Кини, на Hong Kong Altamira International Guitar Competition. Део награде представљају концерти у Кини, које ће Момчило одржати следеће године. Фестивал је трајао од 10. до 14. јула и окупио је извођаче класичне музике на гитари из целог света, највише из Азије, чији такмичари у последње време освајају награде на светским фестивалима. Фестивал су организовали „Хонг Конг академија за извођачке уметности“ и корпорација „Алтамира гитаре“.

Млади лајковчанин ће имати свој концерт и у склопу минифестаације Дани Лајковца 2018.

20-07-2018

Најбољи ликовни рад Недеље здравих уста и зуба

На овогодишњем Републичком конкурсу Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, у оквиру Недеље здравих уста и зуба, ученик осмог разреда школе “Миле Дубљевић” Андрија Станојевић освојио је прво место у конкуренцији ликовних радова. На конкурс је укупно пристигло 597 радова, награђених на конкурсима 21 окружног института и завода. Предметни професор и ментор талентованог основца је Милоје Митровић. Успех наставника Митровића и наше школе утолико је већи ако се зна да је и прошле године најбољи рад био из Лајковца, када је победила Марина Марковић, тада ученица седмог разреда. Захваљујући томе њен ликовни рад био је на званичном плакату Недеље здравља уста и зуба 2018. као што ће догодине бити Андријин цртеж.

18-07-2018

Занимљиви гости Градске библиотеке Лајковац

У оквиру манифестације “Дани Лајковца” Градска библиотека Лајковац вечерас од 19 сати  у великој сали Градске куће организује представљање књиге ,,Пешке кроз Свету гору” ходочасника и планинара Ненада Андрића. О књизи ће говорити аутор и протојереј Радомир В. Поповић. У петак увече од 19 сати гостује Александар Гајшек, аутор познате емисије „Агапе“ која се годинама емитује на ТВ Студио Б. Разговор ће водити мр Дарен Миливојевић. Иначе, серијал је започет у уторак гостовањем проф. др Радивоја Радића, а вече је било посвећено Византији.

Страна 1 од 574
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED