Opština Lajkovac


Почетна » Вести

Вести

26-04-2018

Одржана 60. седница Општинског већа

Веће општине Лајковац је на 60. редовној седници разматрало четири тачке дневног реда. Поред извештаја о раду Туристичке организације Лајковац за 2017. годину, усвојене су и одлуке везане за измене и допуне јавних позива за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области  јавног информисања и продужен рок за пријављивање на јавни позив за суфинансирање и финансирање пројеката за изградњу, одржавање и обнову верских објеката из буџета општине Лајковац. Директор Туристичке организације општине Лајковац за 2017. годину Милутин Ранковић је изразио задовољство постигнутим и нагласио да је претходна година била најуспешнија од оснивања Туристичке организације.

24-04-2018

У уторак 60. седница Општинског већа

У уторак 24. априла с почетком у 10 часова одржаће се 60. седница Општинског већа Лајковац. На дневном реду је Извештај о раду Туристичке организације општине Лајковац за 2017. годину, измене и допуне одлука и јавних позива из области суфинансирања јавног информисања, изградње и одржавања верских објеката. ДНЕВНИ РЕД.

23-04-2018

Важна победа Железничара

У 24. колу Српске лиге Запад Жеља је остварио минималну, али врло важну победу у борби за опстанак. Пред око 400 гледалаца на Градском стадиону Лајковац савладан је Млади радник из Пожаревца са 1:0. Једини погодак постигао је Арсић већ у петом минуту, када је после грешке одбране гостију одлично пласирао лопту са десетак метара искоса у мрежу Младог радника. Домаћин је кренуо нападачки од почетка и то се исплатило, а обе екипе играле су отворено. У првом полувремену било је полушанси на обе стране, док је у другом делу утакмице Жеља био агресивнији и опаснији од гостију. У 56. минуту капитен Шалипур није искористио једанаестерац, док је  нешто касније Стојаковић из слободног ударца погодио пречку.

23-04-2018

Обележавање Дана детета – гост Мирко Марковић

Поводом обележавања Дана детета 23. априла у Великој сали Градске куће, а у организацији Градске библиотеке Лајковац и ОШ ''Миле Дубљевић'', гостује Мирко Марковић, наш земљак, библиотекар и дугогодишњи директор у Библиотеци града Београда. Уредник је у часопису "Детињство". Један је од првих уредника АРТ ТВ - КАНАЛА КУЛТУРЕ. Оснивач је и председник Кендо савеза Југославије. Данас је директор библиотеке "Ђорђе Јовановић" у Београду, председник ИнтернетKлуба, аутор www.biblioteke.org, www.kultura.org.yu, www.balkanlibrary.net, истражује и примењује нове видове комуникације.

23-04-2018

Трибина о здрављу

Трибина о здрављу , прва у низу активности коју је реализовала недавно формирана Женска одборничка мрежа општине Лајковац,која је уједно и једина женска одборничка група у региону, била је изузетно успешна.

У великој сали Градске куће, на крају прошле радне седмице, трибини је присуствовао изненађујуће велики број жена, којима су предочене драгоцене информације о здрављу.

На тему ”Знацај превенције у очувању здравља” говорила је др Јованка Гомилановић, а др Драган Суботиц – гинеколог, на тему ”Превенција здравља жене”. Обоје наших доктора су истакли превенцију као најбољи вид здравствене заштите.

Страна 1 од 559
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED