Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Вести

Opština Lajkovac


Почетна » Вести

Вести

30-09-2018

Одбојкашице Жеље убедљиве на старту сезоне

Помало у сенци светских првенстава за одбојкаше и одбојкашице, почело је ново првенство Суперлиге Србије у обе конкуренције. Одличан старт за одбојкашице “Железничара” које су оствариле убедљиву победу у Старој Пазови. Предвођене новим тренером, али искусним стручњаком Драгутином Балтићем, савладале су Јединство са 3:0, по сетовима 25:22, 25:13 и 25:14. У суботу су одиграна још два меча: ТЕНТ је победио Динамо у Панчеву са 3:1, док се Визура неочекивано намучила са Партизаном освојивши два бода победом од 3.2. Вечерас у Суперлиги дебитују одбојкашице Уба, гостујући суботичком Спартаку. Накнадно ће бити одигран сусрет између Клека и Црвене Звезде.

30-09-2018

Студијско путовање пољопривредника

У петак 29. септембра лајковачки пољопривредници, пољопривредни стручњаци и представници руководства општине Лајковац отпутовали су на петодневно студијско путовање у Словенију и Италију. Од 28. септембра до 1. октобра посетиће Шкофју Локу, Кобарид, Бибионе, Трст, Падову и Ветурини. Планиран је обилазак пољопривредне задруге, млекаре, етно музеја, пољопривредних газдинстава која се баве гајењем говеда и прерадом млека, гајењем свиња, гајењем оваца и прерадом овчје коже, обилазак винарије…
На студијско путовање отишло је 26 особа, углавном младих пољопривредника, представници општинског руководства и људи који се у локалној самоуправи задужени управо за послове везане за пољопривреду. Средства су обезбеђена из аграрног општинског буџета, у оквиру подршке за спровођење пољопривредне политике у локалној заједници.
Андрија Живковић, председник општине Лајковац, је овим поводом нагласио да општина Лајковац из године у годину наставља тренд увећања буџета за пољопривреду, а да га посебно радује што ће лајковачки пољопривредници, по први пут након 20 година, имати прилику да размене искуства и да виде како се пољопривредом баве развијене земље ЕУ.

30-09-2018

Обележен Светски дан срца

Светски дан срца, 29. септембар, у Лајковцу је обележен трибином за чланове Удружења пензионера Колубара. Предавачи су били Зорица Станковић и Ивана Гудовић, уз присуство здравственог медијатора Слађане Марковић. Пензионери су имали прилику да овом приликом обаве и основни контролни преглед свог здравља, а активисти Црвеног крста су делили пропагандни материјал везан за Дан срца. Организатори трибине, у сарадњи са пензионерима, били су Црвени крст и Дом здравља Лајковац.

30-09-2018

Дечја недеља у ОШ „Миле Дубљевић“

Дечија недеља која се ове године обележава од 1. до 7. октобра под слоганом „МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – за одрастање без насиља“ је прилика да се скрене пажња најшире јавности на проблем насиља над децом и да се сви одговорни актери позову на умрежено деловање у циљу заштите сваког детета. У ОШ “Миле Дубљевић” Дечја недеља ће бити отворена у понедељак 1. октобра у 7.30 часова, када ће ученици међусобно разменити балоне са порукама на тему Дечје недеље, а истог дана ће сви прваци, укључујући и издвојена одељења, посетити Градску библиотеку. , где ће добити бесплатне чланске карте.

28-09-2018

Милан Милаковић најуспешнији фармер на лајковачкој изложби

Другу годину узастопно шампионка изложбе приплодних говеда сименталске расе у Лајковцу је крава Лара, власништво Милана Милаковића из Мратишића. Младом Милаковићу, који потиче из познате фармерске породице, припало је и признање за апсолутног шампиона изложбе јер је извео одличне колекције у све три категорије. Осим тога, у категорији јуница његово грло Малина проглашено је за шампионку. У категорији крава за најбоље грло проглашена је Мара сточара Славољуба Ћатића из Јабучја, док је за најквалитетнију првотелку изабрана Мила власника Живомира Марковића из Стрмова. Најбољу колекцију крава извео је Маркo Милосављевић из Дучића, чувени одгајивач сименталца. Признање за најбољу колекцију јуница припало је Драгану Жујовићу из Врачевића, а за најквалитетнију колекцију првотелки Милану Милаковићу. Посебно признање додељено је Александру Јеврићу из Јабучја, као најбољем сточару у општини Лајковац. Новчане награде износиле су од 15.000 до 30.000 динара. На одлично организованој изложби 33 сточара колубарског краја представила су 118 приплодних грла. Да пољопривреда има перспективу у колубарској долини и брдима, организатор је показао тако што је најмлађим члановима породица фармера-сталних излагача доделио мале статуе говечета.

Страна 6 од 592
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED