Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Вести

Opština Lajkovac


Почетна » Вести

Вести

28-09-2018

Изложба скулптура Илије Филиповића

Изложба скулптура Илије Филиповића, у организацији Културног центра, биће отворена у петак 28. септембра у 18 часова у галерија КЦ „Хаџи Рувим“. Илија Филиповић Филип живи и ради у Степојевцу, а скулптуром се бави од 1966. године. Излагао је на многобројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Значајније самосталне изложбе приређене су му у: Атељеу 212 у Београду, 1973; Музеју наивне и маргиналне уметности Јагодина, 1987; Галерие Charlotte у Минхену, 1988; Етнографском музеју Београд, 1997. године. Учесник је у преко 30 ликовних колонија од 1975. до данас. Члан је и стални учесник Крајинског круга, од његовог оснивања 1991. године.
Најбројнија колекција скулптура Илије Филиповића налази се у Музеју наивне и маргиналне уметности у Јагодини, али се могу наћи и у збиркама Хрватског музеја наивне умјетности Загреб, Галерији Шарлота у Минхену, у Мартињију, Етнографском музеју у Београду, у Народном музеју у Зајечару, и другим јавним и приватним колекцијама.

26-09-2018

Акција добровољног давања крви

У четвртак 27. септембра од 9 до 15 часова, у Дому здравља Лајковац, биће организована редовна месечна акција добровољног давалаштва крви. Организатор је Црвени крст Лајковац у сарадњи са Домом здравља.

26-09-2018

Лајковачки основци на Међународном салону стрипа

У конкуренцији 334 рада из 25 држава пет ученика Основне школе “Миле Дубљевић”, под менторством професора ликовне културе Милоја Митровића, прошли су селекцију и њихови радови биће изложени на 16. Међународном салону стрипа у Београду. Биће представљени радови ученика седмог и осмог разреда: Таре Танасијевић, Емилије Шарић, Луке Перића, Бојане Марјановић и Срђана Томића. Овогодишњи Салон стрипа биће одржан од 27. до 30. септембра, а организује га „Срећна галерија“ Студентског културног центра Београд. Ово је још један у низу ликовних успеха лајковачких основаца, захваљујући највише ангажовању њиховог професора, академског сликара Милоја Митровића.

26-09-2018

Промоција „Књиге о ћутању“ проф. др Зорице Томић

Градска библиотека Лајковац у четвртак 27. септембра од 19 сати у Градској кући организује књижевно вече на коме ће гост бити проф. др Зорица Томић. Пред надирањем “климе брбљања”, Зорица Томић својом “Књигом о ћутању” показује један друкчији модел комуникације, у коме се ћутање сагледава у својим различитим видовима, као што су неизрециво, прећутно, ућуткивање, право на ћутање…каже мр Дарен Миливојевић из Градске библиотеке Лајковац, који ће водити разговор са нашим познатим социологом и културологом.
Зорица Томић је српски културолог, социолог културе, публициста и колумниста у бројним новинама и часописима. Дипломирала је филозофију на Филозофском факултету Универзитета у Београду где је и докторирала 1996. године. Ради као ванредни професор на Филолошком факултету у Београду, где предаје Културологију и Комуникологију, као и на Факултету за културу и медије Мегатренда. Предавала је и на Факултету политичких наука. У књигама „Комуникологија“ и „Комуникација и јавност“ бави се феноменом комуникације, њеним значајем као и односом комуникације и различитих области.

26-09-2018

Одржан тениски Меморијални турнир „Владо Врдољак“

У суботу 22. септембра на тениским теренима Установе  за спорт и омладину у Лајковцу одржан је 9. Меморијални турнир „Владо Врдољак“. Владо Врдољак из Винковаца (Хрватска) преминуо је од инфаркта на тениском турниру у Лајковцу 18. септембра 2009. године. Од тада је окупљање тенисера аматера, започето некада спортским сусретима железничара, меморијални турнир који носи његово име. Редовно долазе његове колеге и пријатељи, заљубљеници у тенис, из Винковаца, Загреба, Славонског Брода, Жупање и других места.

Страна 7 од 592
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED