Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Вести

Opština Lajkovac


Почетна » Вести

Вести

15-09-2018

Прослава Дана општине Лајковац

У реновираној сали Културног центра „Хаџи Рувим“ 17. септембра у 12 часова биће организована свечана академија поводом Дана општине. У програму учествују: хор „Хаџи Рувим“, музички трио „Аморозо“ и ученици Средње школе „17. септембар“ са тачком „Ода српском селу“.  На академији ће четворо најбољих студената из Лајковца бити награђено увећаном стипендијом. Исте вечери од 20 часова је гостујућа представа из Београда „Савршени крој“ Владимира Ђурђевића, коју ће извести сјајни глумци Слободан Бода Нинковић и Драган Петровић Пеле. Већ следеће вечери, 18. септембра од 20 часова, и даље у част Дана општине, Дана железничара и Дана ослобођења у Другом светском рату, целовечерњи концерт одржаће Ансамбл за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ из Ваљева. Наступиће фолклорни ансамбл уз подршку народног оркестра и етно певачка група.

10-09-2018

Пешачење на Рајац

Поводом Дана пешачења у Србији ПСД “Ћира” Лајковац у недељу 16. септембра организује одлазак на Рајац. Полазак учесника акције је са платоа Железничке станице у 7.30 часова. У плану су две стазе, које нису кондиционо захтевне. Превоз за малолетне особе је бесплатан, а за остале учеснике 200 динара. Заинтересовани се могу пријавити код Драгана 064/263 – 0019 и Владе 064/325 – 3054.

10-09-2018

Скупштина о водоснабдевању, заштити од поплава

Председник СО Лајковац Живорад Бојичић као најзначајније одлуке 24. седнице Скупштине општине Лајковац издвојио је оне везане за пословање ЈП за управљање и коришћење Регионалним вишенаменским хидросистемом Стубо Ровни „Колубара“, као и Закључак за разматрање и давање мишљења на Студију унапређења заштите од вода у сливу реке Колубаре, за шта је захтев поднело републичко јавно предузеће „Србијаводе“.

09-09-2018

Представа и поклони за ђаке прваке

Општина Лајковац је у петак организовала традиционални програм у част ђака првака, њих 148 колико је уписано у основне школе у Лајковцу и Јабучју, укључујући и издвојена одељења. У реновираној сали Културног центра „Хаџи Рувим“ за њих је одиграна допадљива дечја представа „Чоколадна заврзлама“ у извођењу професионалних глумица из Ваљева Катарине Вићентијевић и Ангелине Лукић. Најмлађим ученицима обратио се председник Општине Андрија Живковић и уручени су им поклон пакети са лектиром, свескама и школским прибором. Председник Живковић је, као просветни радник, првацима поручио да сада нису само деца него и ђаци, а да свако звање носи одређене обавезе и права и додао:

07-09-2018

Увећане јунске стипендије најбољим студентима

Одлуком Општинског већа о додели увећаних студентских стипендија за ову школску годину јунске стипендије најбољих студената са подручја лајковачке општине биће знатно увећане. Право на повећање остварило је четири студента са просеком изнад 9,5. Њихове јунске стипендије износиће 70 одсто од просечне остварене зараде у Републици Србији, што је око 34.000 динара. Новчане награде најбољим студентима биће уручене на свечаној академији поводом Дана општине Лајковац, која ће се одржати у понедељак 17. септембра у сали Културног центра. Награде у виду увећања стипендије треба да послуже као подстицај свим студентима, наглашено је на седници Општинског већа приликом доношења ове одлуке. Награде најбољим студентима до сада су уручиване поводом Градске славе Огњене Марије, а од ове године за Дан општине.

Страна 10 од 592
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED