За викенд почиње првенство Колубарско-мачванске зоне

Ново првенство Колубарско-мачванске зоне почиње овог викенда. Што се тиче лајковачких клубова сезону отвара ФК Стрмово 1968, које у суботу од 17 часова дочекује ОФК Осечину, тим који се вратио у виши ранг такмичења. Жреб је хтео да се лајковачки дерби између Железничара и Задругара игра већ у првом колу. Формални домаћин је Жеља, меч почиње у недељу од 17 часова.

У суботу још играју Рибница и ваљевски Раднички, а остали парови за недељу су: Дивци – Борац (Лешница), Раднички (Клупци) – Цер, Качер (Белановица) – Јединство Владимирци и Младост (Прњавор) – Врело Спорт.

ФК Железничар је по завршетку првенства променио управу, која је акценат ставила на Омладинску школу фудбала и повратак лајковачких фудбалера у први тим. После дуго времена од 20 фудбалера који конкуришу за сениорски тим чак 16 је Лајковчана. Ретка је ситуација од овог ранга такмичења па надаље да се тимови ослањају само на сопствене снаге,тако да ћемо видети како ће проћи овај концепт, који је свакако за похвалу и подршку.

Нови шеф стручног штаба је Саша Ђенисић. У летњем прелазном року дошли сду фудбалери који су некада стасали у Жељиној школи фудбала: Бојан Шалипур, Милош Маринковић (играо за Пролетер, Нови Сад), Иван Милановић (ФК Стрмово), Михајло Милошевић (Борац из Лазаревца), Вељко Гавриловић (омладински тим Борца из Лазаревца), Андрија Марковић (Задругар), Никола Симић и Јован Матић. Осим њих, тим је појачао Стеван Филиповић из Тека, Велики Црљени. Клуб су напустили: Лазар Костадиноски, Стефан Торбица, Милош Марјановић, Лука Покрајац и Жељко Павловић.

У последњој припремној утакмици Жеља је на свом стадиону поражен од Цера из Петковице са 4:1, а пре тога су забележили две победе и два пораза: победили су Раднички у Рудовцима са 2:1 и Младост из Драчића истим резултатом, а поражени од Димитрија Туцовића из Ћелија са 2:1 и од члана Београдске лиге Шушњара са 3:0.

Шеф стручног штаба дугогодишњег зонаша ФК Задругар је Дејан Спасић, а такође има неколико промена у тиму. Нови играчи у су голман Ђорђе Симић, који је дошао из убског Јединства, Стеван Јоксић (Таково, Горњи Милановац), Давид Костић (Шумадија, Аранђеловац), Немања Павловић (повратник из Стрмова), Милан Милановић (ФК Трлић), Урош Голубовић (Лисовић 1977) и Денис Ракић (ОФК Јабучје). Клуб су напустили Симеуновић, Гавриловић, Савковић, Стевановић и голмани Радованчевић и Вићентијевић.

Задругар је одиграо три припремне утакмице: 1:1 против Будућности из Дудовице, 2:2 са Вранићем и 6:1 против Турбине из Вреоца.

ФК Стрмово је довело шест нових фудбалера, од тога тројицу пред сам почетак првенства: Драгана Новаковића и Александра Радовановића из Врела, као и Немању Анђелковића из ОФК Дивци. Знатно раније су стигли: нови тренер Убљанин Жарко Анђић, затим Александар Грујичић из Тека (Велики Црљени), Лука Којић и Стефан Грујичић (Будућност Крушик). Клуб су напустили: Немања Павловић, Иван Милановић, Марко Поповић, Сенад Мустафи, Далибор Јеленић и Душан Радивојевић, а Милан Дуњић је престао са активним играњем.

Амбициозно су ушли у припреме за нову такмичарску сезону и одиграли највише пријатељских утакмица од свих лајковачких зонаша, међу њима и са два српсколигаша. Резултати: Карађорђе из Мишара 4:1, Рађевац из Крупња 2:4, Будућност Крушик 0:3, Радник Уб 3:1, Младост из Драчића 3:1,  Будућност Дудовица 2:4.

Лајковачки зонаши су припреме почели пре више од месец дана, делује да су врло озбиљно радили и надамо се да ће ове сезоне бити успешнији него у претходној.