Задругар и Рубрибреза спремни за пролећни део првенства

Пролећни део првенства Колубарско-мачванске зоне почиње овог викенда. Оба лајковачка зонаша, Задругар и Рубрибреза, играју у суботу од 14.30 часова. Рубрибреза је домаћин и дочекује мионичку Рибницу, док Задругар гостује у Владимирцима против Јединства.
Jесењи бодовни салдо наших зонаша је овакав: Задругар на 11. месту има 14, а Рубрибреза на претпоследњем 15. месту само седам (због казне одузимањем девет бодова у првом делу сезоне, иначе би имала 16). Оба лајковачка клуба добро су се припремила у зимској паузи, довели и одређена појачања, тако да очекујемо да сигурно изборе опстанак. Иначе, из Колубарско-мачванске зоне испадају само два клуба. На дну табеле је Спартак са 5, следи Рубрибреза са 7, Младост из Драчића има 9, Раднички Стобекс 10, Младост из Доњег Добриња 11, а Задругар 14. Од десетог места на табели почиње знатна бодовна разлика тако да Дивци имају чак осам бодова више од Задругара.
У полусезони у Задругар су дошли: голман Танасијевић (Јагодина), Јеринић (Рубрибреза), Радивојевић (Железничар), Павловић (Д.Туцовић, Ћелије), Мијатовић (Турбина, Вреоци) и два млада бонус фудбалера – Марковић из Рубрибрезе и Васић из Шумадије (Шопић). Клуб су напустили: голман Глигоријевић, Бојић, Глигорић, Савић и Немања Марковић Шмуци, који је прешао у комшијску Рубрибрезу.
Рубрибреза је имала пех да јој је одузето девет бодова, иначе би имала 16 и била ближе средини табеле. Као дебитант у Зони имала је солидан учинак од по четири победе и ремија и седам пораза.
У полусезони тим је појачан са неколико одличних фудбалера: Станојевић (Железничар), Немања Марковић (Задругар, такође играч Железничара), Стефановић (Слога, Богосавци), затим Глигорић (Задругар), Мијушковић и Радовановић из мионичке Рибнице, Ђукић (Дивци), повратник у екипу голман Радованчевић, а стигла су и два играча која су прошла омладинску школу колубарских српсколигаша – некадашњи омладинац Железничара Матић и Николић из Будућност-Крушика.
Од раније су ту голман Терзић, Адамовић, Симић, Матић, Павловић, Јовић и Јанковић. Из екипе су у друге клубове отишли: Јеринић, Јеремић, Небојша Марковић, Бокић, Шепељ, Јоковић, Бојичић и Нерић.