Задругар славио у Стрмову

Данас је, међу првим утакмицама 10. кола Колубарско-мачванске зоне, у Стрмову одигран лајковачки зонашки дерби у којем је Задругар победио домаћина са 2:1. Стрелци за Задругар били су Антонић у 4. и В. Јеринић (једанаестерац) у 66. минуту, а за Стрмово Драгиша Гиле Савковић у 23. минуту.
По расквашеном и тешком терену виђена је чврста и на моменте оштра утакмица, у којој је судија Петровић из Лознице доделио шест жутих картона, од чега четири гостујућем тиму. Меч је обележила и повреда фудбалера домаће екипе Жељка Павловића у 32. минуту, због које је морао да напусти игру.
Задругар је врло рано стекао предност голом Антонића, али је Стрмово изједначило већ у 23. минуту, поново је стрелац био поуздани капитен Драгиша Савковић. После изгледне шансе Стрмова, гости организују контранапад који резултира једанаестерцем, а поуздан извођач био је најефикаснији играч Задругара Влада Јеринић. У зауставном времену домаћи фудбалери испустају шансу да освоје бар бод – са пет метара „1 на 1“ погађају голмана Радованчевића право у тело.
После две узастопне победе Задругар се са 11 бодова одлепио од дна табеле, бар до сутрашњих утакмица. Стрмово остаје претпоследње са 8 бодова, док је Железничар тренутно последњи са седам бодова и утакмицом мање.
Жеља сутра од 13.30 дочекује Дрину из Љубовије, у мечу који би било изузетно важно добити. Стога управа Железничара позива навијаче да подрже млади тим, недавно појачан са неколико иксуснијих фудбалера, а уједно да се укључе у хуманитарну акције подршке Удружењу за помоћ особама са аутизмом „БазиМили“ из Лајковца. Наиме, део прихода од улазница биће уплаћен овом удружењу.
Данас су још одиграни мечеви: Будућност Крушик – Раднички 5:0 и Цер – Јединство Владимирци 4:1.