Заменик председника Милутиновић посетио прваке у Јабучју

Први дан у школским клупама за 28 првака ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју протекао је у сјајној атмосфери, а школа и школско двориште поново су оживели. Прваци су данас добили бесплатне уџбенике, које је општина Лајковац по први пут ове школске године обезбедила за све ученике првог разреда на свом подручју. Уз књиге, прваци су добили већ традиционалне поклоне од локалне самоуправе, свеске и школски прибор. Као и њихови вршњаци широм Србије, и јабучки прваци су од Министарства просвете добили бојанку „Наша Србија – неговање српске културе и традиције“, али и слатко – слани пакет од трговинске компаније „Еуропром“. Свечани тон почетку школске године дало је интонирање химне „Боже правде“.
Првог наставног дана школу у Јабучју посетио је заменик председника општине Обрад Милутиновић, који је заједно са директором школе Гораном Милинчићем ђацима пожелео добродошлицу и поделио првацима поклоне.“Драго ми је да сам у прилици да са ученицима поделим прве тренутке школских дана, као и њихову радост где је на неки начин учествовала и општина Лајковац тако што је обезбедила уџбенике и прибор,” рекао је заменик председника општине Обрад Милутиновић , изразивши наду да ће локална самоуправа очувати ову традицију.
Школска година је почела у складу са свим актуелним епидемиолошким мерама, а директор школе Горан Милинчић је рекао да је за њих кренуо један сасвим уобичајен радни школски дан, у условима пандемије.
„Ђаци су се са радошћу вратили у школске клупе, па се и у нашој школи могла чути весела дечја граја и видети насмејана лица. За време првог часа у обе смене изведена је химна Републике Србије „Боже правде“ коју су ученици свечано певали са својим учитељима и наставницима. Ђаци прваци су од Општине Лајковац добили на поклон уџбенике и комплете школског прибора, које им је уручио заменик председника општине Обрад Милутиновић. Прваци су, такође, добили школски прибор и од маркета „Еуропром“. Можемо закључити да је први дан школе успешно протекао и надамо се да ће се тако наставити,“ кажу из управе школе у Јабучју.