Заседао Кризни штаб, забрањен вашар на Ивандан

Кризни штаб за борбу против KОВИД 19 заседао је јуче и размотрио актуелну епидемиолошку ситуацију у општини Лајковац. На подручју општине Лајковац евидентирано је у новом таласу шест нових случајева заражених вирусом САРС-КОВ-2. Једна особа је хоспитализована, док је пет особа тренутно у изолацији. Укупан број заражених од почетка епидемије до сада је 35, од којих је двоје преминуло, а 27 излечено.
Имајући у виду све околности на територији општине Лајковац и у окружењу, као и раније донету препоруку да се избегава окупљање истовремено већег броја људи на јавним површинама и у затвореном простору, Кризни штаб за борбу против КОВИД – 19 је на ванредној седници донео Закључак да се забрањује одржавање вашара 7. јула, на Ивањдан у Лајковцу. Процена је да је то добро у циљу превенције у борби против епидемије корона вируса, јер ће се неодржавањем вашара спречити окупљање великог броја и остваривање бројних контаката.
Кризни штаб за борбу против КОВИД – 19 апелује на суграђане да поштују актуелне препоруке везане за обавезно ношење маски у затвореном простору и у јавном превозу, препоруку за обавезно држање физичке дистанце од најмање метар на отвореном простору, као и препоруку да се избегава окупљање истовремено већег броја људи на јавним површинама и у затвореном простору.
Ковид амбуланта у Дому здравља у Лајковцу дежурна је 24 сата дневно, а број телефона на који се грађани са симпртомима вируса КОВИД – 19 могу јавити је 3431 – 124.