Завршен нови плато испред Градске куће Лајковац

Данас је озваничен завршетак изградње платоа испред главног улаза у зграду општине Лајковац. У питању је савремено, урбано решење мини трга са три фонтане, клупама, зеленилом и светиљкама. Председник Андрија Живковић, заједно са најближим сарадницима, истакао је да је ово резултат планског улепшавања ужег центра Лајковца, који је општинско руководство зацртало пре три године.
-Пре две године завршили смо реконструкцију тротоара, мобилијара и расвете у улици војводе Мишића, главној лајковачкој улици, претворивши тај део у лепо шеталиште. Затим смо кренули у реконструкцију дотрајалих плоча у пешачкој зони, а данас смо завршили уређење партера испред зграде Општине. Преостало је да у току лета урадимо парк на месту некадашње Зелене пијаце, чиме ћемо заокружити нашу причу око централног језгра Лајковца. Већ завршетком ових радова центар Лајковца је добио нову слику, а сигуран сам да ће суграђани и посетиоци имати утисак да Лајковац све више личи на једну урбану целину. Драго нам је да су радови изведени квалитетно и у року. Нови плато већ постаје место окупљања у вечерњим сатима, када захваљујући расвети добија посебан сјај, пуно је деце која се ту играју.
Вредност инвестиције је 15 милиона динара са ПДВ-ом. Радове је извео конзорцијум предвођен лазаревачком фирмом „Хидросим“, који је извео земљане радове. Поплочавање је урадио „Матијашевић“ из Лазаревца, озелењавање лајковачко предузеће „Ива Аграр“, док је опремање фонтана реализовала лазаревачка „Оаза“.
Понуде у оквиру Јавне набавке за изградњу парка биће отворене 28. јуна. Претходна два позива завршена су неуспешно због неисправне техничке документације понуђача, иначе би и парк био завршен до почетка манифестације „Дани Лајковца“ половином јула. Парк ће садржати и справе за играње деце, а процењена вредност радова је шест милиона динара. У наредном периоду планирана је и замена мобилијара и дрвореда у пешачкој зони.