Завршна приредба предшколаца

У препуној биоскопској сали лајковачког Културног центра одржана је традиционална Завршна приредба предшколаца, која је брижљиво припремљеном концепцијом у потпуности анимирала присутне.
Приредбу поводом завршетка припремног предшколског програма под називом “НЕК’ ЖИВИ ЉУБАВ”, коју су чиниле хорске песме и музичке сценографије,реализовало је 136 предшколаца, генерације деце рођене од од 1. марта 2014. до 1. марта 2015. године, који су обавезни припремно предшколски програм завршили у “Лептирићу”.Директорка ПУ “Лептирић” Мила Лончар Митровић је нагласила да је ово напокон била прва свечаност после дуже паузе, због познатих епидемиолошких услова и додала:
– Желели смо да организујемо догађај, јер је ово велики и важан дан не само за предшколце и њихове породице, већ и за нашу установу и за Лајковац. Данас се завршава можда најлепши, сигурно најбезбрижнији део детињства наших предшколаца. Родитељима се захваљујем на сарадњи и желим пуно успеха у родитељству и одгајању и васпитању деце. Васпитачима који су реализовали ове године припремно-предшколски програм честитам на успешном завршетку године и на добро припремљеној генерацији за школу у коју су, сигурна сам, уткали све своје педагошко умеће. Драга децо, поносни смо на вас и срећни што смо били део вашег детињства и одрастања. Желим вам да будете здрави, срећни, насмејани, успешни у школовању, али и у животу.
Председник општине Лајковац Андрија Живковић поводом овог лепог догађаја је, између осталог, рекао:
– Мало на другачији начин у односу на претходне године због пандемије КОВИД 19, имали смо опет ту част да испратимо предшколце у први разред. Оно што је сигурно када су предшколци у питању и када је завршна приредба вртића у питању јесте да све то одише са пуно радости, наде и осмеха. Наши најмлађи представљају будућност Лајковца и ово је сигурно један од најрадоснијих дана за нашу општину. Оно што је била моја улога данас јесте да сезаједно са родитељима сви трудимо да таквих дана, не само у Лајковцу већ и у читавој Србији буде што више. Све оно што радимо и што се трудимо да урадимо јесте за будућност и Лајковца и Србије. Ја могу да им пожелим пуно среће и све најбоље у наставку школовања, пуно здравља и успеха, да кроз будуће године стасају у честите и поштене људе и да достојно репрезентују Лајковац, ма где били.
Завршна приредба лајковачких предшколаца била је и овога пута својеврсни спектакл за мештане, током којег су деца и њихови васпитачи кроз реализовани програм направили ретроспективу наученог и овладаног током предшколског програма и боравка у вртићу.