Завршна приредба Предшколске установе „Лептирић“

Традиционална завршна приредба Предшколске установе „Лептирић“ под називом “Лепо нам је у вртићу било” увек је богата и атрактивна и оставља упечатљив утисак на децу, родитеље и све присутне. Ове године отишло се корак даље начином на који је манифестација отворена. У сјајном амбијенту препуне Спортске хале прво су се појавили најмлађи учесници, деца јасленог узраста, прошетавши са родитељима или су их они возили у колицима. Са разгласа су ишле песме “Неки нови клинци” и “Време је за бебе”, уз громогласан аплауз са трибина. Била је то ефектна и снажна порука подршке рађању и родитељству.

Директорка “Лептирића” Мила Митровић Лончар поздравила је присутну децу, родитеље, представнике локалне самоуправе и Министарства просвете:

-Данашњу приредбу поводом завршетка припремног предшколског програма 157 предшколаца свечано и на најлепши могући начин шетњом отворила су деца јасленог узраста и њихови родитељи. Установа је дала предност управо њима, да на тај начин популаришемо рађање, радост здравог одрастања, као и лепоту коју доноси родитељство. А док ове бебе не стасају у предшколце, садашњој генерацији честитам успешно завршен припремно-предшколски програм и да и у школи наставе да буду успешни као у вртићу.
Ово је прва генерација која је завршила програм у новоизграђеном објекту, а захвални смо им на представљању установе широм Србије и ван њених граница. Васпитачима честитам на педагошком умећу које су уткали у ову генерацију, спремајући их за школу. Захваљујем се родитељима на сарадњи и желим да им деца буду здрава, срећна, успешна у школи и касније у животу.

Поред директорке вртића, присутне је поздравио и Андрија Живковић. Председник Живковић је малишанима пригодним порукама честитао успешно завршен предшколски програм и пожелео успешне школске дане, подсетивши да је „традиционална Завршна приредба предшколаца у Спортској хали спектакл и својеврсна круна континуираног улагања локалне самоуправе у организовану бригу о деци, која је у лајковачкој општини на завидном нивоу.”

На приредби, којој је претходио марљив рад деце и васпитача и велика жеља да се покажу у што бољем светлу, учествовало је 300 деце, у оквиру десет врло креативних и маштовитих тачака програма, тако да је Завршна приредба била својеврсна ретроспектива укупног рада у вртићу. Две тачке лајковачка публика могла је видети претходно на Фестивалу музичко-сценског стваралаштва одржаном 24. маја у Лајковцу. Остале кореографије су премијерно изведене пред родитељима и публиком, али неке од њих су могле бити виђене на „Бејби Егзиту“ у Новом Саду, Фестивалу музичког и драмског стваралаштва у Смедереву, као и на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу.