Железничар победио у Сремској Митровици са 3:1

У трећем колу Суперлиге Банка Поштанска штедионица лајковачки Железничар је синоћ у Сремској Митровици савладао екипу Срема са 3:1, по сетовима 23:25, 25:15, 25:23 и 25:17. Иако је резултат убедљив, новајлија у Суперлиги играо је веома борбено и пружио достојан отпор. Сремице су тесним резултатом освојиле први сет, врло квалитетни тим Железничара убедљиво је добио други, а утакмицу преломио у трећем сету, који је у неизвесној завршници добио са два поена разлике.
Најефикасније у редовима шампиона са Колубаре биле су Рајлић са 19 и Кутлешић са 16 поена (6 блокада). Придружиле су се Миросављевић са 10, Гајић са 9 (4 блокаде), Батинић са 8 и Перовић са 7 поена. Тренер Бранко Ковачевић пружио је шансу већини одбојкашица, укључујући шеснаестогодишње кадетске репрезентативке Александру Узелац и Вању Ивановић, које су такође уписале поене у овом мечу. Први пут је у саставу била и искусна интернационалка Марина Вујовић (36 година), пореклом из Лајковца, док је тренер Ковачевић одмарао Мају Ракић.
Велики избор квалитетних одбојкашица, које представљају спој младости и искуства, карактеристика је новог састава Железничара. Велики „ростер“ биће врло значајан због дуге сезоне и много утакмица које треба одиграти у првенству и купу.
И остали фаворити су без већих проблема остварили победе у трећем колу: ТЕНТ – Београд 3:0, Јединство (СП) – Спартак 3:1, Уб – Партизан 3:0 и Клек – Црвена звезда 0:3. Све три победе забележили су ТЕНТ и Уб, док по два тријумфа имају Срем, Железничар, Црвена звезда и Јединство.
Следи првенствена пауза, због обавеза клубова у европским куповима и почетка припрема кадетске репрезентације за Европско првенство у Подгорици (1-9. октобар), којој су се придружили примачи Железничара Узелац и Ивановић. У четвртом колу, чије је одигравање најављено за 3. октобар, Жеља дочекује Јединство из Старе Пазове.