Железничар поражен на свом стадиону од Будућност Крушика

Трећи узастопни пораз Железничара прилично обесхрабрује и доводи лајковачког српсколигаша у врло незавидан положај у борби за опстанак. У заосталом мечу 23. кола, које је одложено прошле среде због великог снега, данас је са стадиона у Лајковцу сва три бода однела ваљевска Будућност-Крушик.Резултат је био 1:0 за госте, а једини гол, тачније аутогол, пао је већ у првом минуту утакмице. Најискуснији фудбалер Железничара, штопер Милош Тинтор, вратио је лопту голману, који је био неопрезан и лопта је завршила у мрежи. До краја сусрета Жеља је нападао и покушавао да изједначи, али ти напори нису дали резултат.
Железничар је са 26 бодова остао на 14. месту, које води у нижи ранг као прво испод црте за испадање. Јошаница има 25 бодова, док су аранђеловачка Шумадија, Гружа и Бане из Рашке са једноцифреним бројем бодова већ отписани. Тутин на 13. месту има два бода више од Жеље – 28 (меч овог кола одиграли су прошле среде и освојили бод против Смедерева), Смедерево 32, а Таково 34.
Оно што је добро то је да има још 10 кола до краја првенства и довољно прилика за искупљивање. У наредна два кола Жеља игра са тимовима из свог окружења на табели: са Таковом и Смедеревом, а затим и са последњепласираним Банетом из Рашке, па ће исход ових утакмица бити врло значајан по судбину нашег клуба, а још више резултати Тутина и Јошанице.
У дербију кола водећа Слога је у Пожеги убедљиво савладала убско Јединство са 4:0.