Жеља победио Јединство после неизвесних пет сетова

Утакмица два водећа тима Суперлиге Србије, Железничара и Јединства из Старе Пазове, потпуно је оправдала епитет дербија кола и овог дела првенства. После велике и неизвесне борбе два одлична ривала, Железничар је уз велику подршку навијача победио са 3:2, по сетовима 10:25, 25:17, 25:23, 24:26 и 15:12. Лајковачки суперлигаш се изједначио са Јединством по броју победа, али је Јединство остало на првом месту са бодом више. После овог кола следи првенствена пауза од месец дана, после које Железничар гостује ТЕНТ-у.Сусрет је кренуо јако лоше по Железничар јер су у првом сету гошће рано стекле доминацију и велику предност, самопоуздање им је до краја овог периода игре било на изузетно високом нивоу, док су домаће играчице бивале све нервозније и нису могле да парирају игри Јединства. Од самог старта другог сета потпуно другачија ситуација: Жеља је драстично поправио сервис (сјајну серију имала је Александра Узелац), пореметио пријем Јединства, а са тиме је кренула и боља игра у пољу. Рано су стекле велику предност коју су одржале до краја, уз мањи пад концентрације пред крај сета.
Велика борба се водила у трећем и четвртом сету, у којима су се екипе смењивале у вођству, неизвесно је бивало до самог краја, да би наше одбојкашице добиле трећи, а гошће четврти период игре. Треба истаћи да да су наше одбојкашице у четвртом сету испустиле предност од 19:14. Узбудљив је био и тајбрек, али су у завршници одбојкашице Жеље имале више концентрације и направиле мање грешака. Жеља је освојио више поена из напада (66-59) и имао два аса више, док је Јединство доминирало у блоку (17-12), али је направило знатно више грешака (22-14).
Најефикаснија у нашем тиму била је Миросављевић са 24, Батинић је освојила 17, Узелац 14, Кутлешић 12, Милојевић 11, Антонијевић 3, Перовић 2 и Савићевић 1. У редовима Јединства најбољи поентери биле су Тица са 25 и Коцкаревић са 23.
Шеф стручног штаба Бранко Ковачевић сматра да је његова екипа заслужено победила. “Вечерас су играле две екипе које су до сад показале највише, пружиле су једну добру партију. Ми смо мало заказали у блоку и код крајњих нападача се видео умор, али свакако одлична утакмица”. Александра Узелац се нада да ће са победама наставити и у следећој години. “Задовољни смо резултатом данашње утакмице и драго нам је да смо победиле. Нажалост нисмо успеле да победимо са 3:0 или 3:1 да бисмо оствариле прво место на табели. Ипак, играле смо одлично, био је врло напоран меч, али то смо и очекивали”.
Резултати осталих утакмица 13. кола: Црвена звезда – Инђија 3:0, Спартак – Уб 2:3, Партизан – ТЕНТ 0:3 и Клек – Срем 0:3.
Црвену звезду је први пут као шеф стручног штаба водио млади Милан Гршић, након смене искусног тренера Александра Владисављева после три узастопна пораза. Убљанке су у Суботици прокоцкале вођство од 2:0 у сетовима и неочекивано се намучиле да дођу до победе.
Јединство је прво са 11 победа и 34 бода, а Железничар други са 11 победа и 33 бода. Звезда на трећем месту има 10 победа и 30 бодова, четврти Уб девет победа и 30 бодова, колико има и ТЕНТ са победом мање. Следе Инђија, Срем, Партизан, Спартак и Клек, који је без победе и са само једним бодом.