Жеља у среду поподне игра реванш у Истанбулу

У другом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ одбојкашице Железничара сутра у Истанбулу, од 17 часова по нашем времену, играју против домаћег Езачибашија. У првом мечу, одиграном у Лајковцу, Езачибаши је победио са 3:0 (26:28, 17:25, 17:25) и велики је фаворит за пласман у осмину финала.
После прве утакмице у Лајковцу шеф стручног штаба Бранко Ковачевић изјавио је да ће девојке Железничара имати у Турској још једну прилику да одиграју слободно, без икаквог императива победе, и да ће то бити драгоцено искуство за нашу екипу. Можда се то већ показало у дербију против Уба, који су одбојкашице Жеље одиграле надахнуто и сјајно.
Победник овог двомеча, а то је скоро сигурно Езачибаши, играће у осмини финала против победника дуела Калцит Камник (Словенија) – Нојшател (Швајцарска). Прву утакмицу, одиграну у Словенији, Камник је добио са 3:2.
Велики спортски ривал из комшилука, Уб, сутра игра први меч у Е групи Лиге шампиона и то одмах против шампиона Европе, италијанског Имоко Конељана. Утакмица ће се одиграти од 19.30 часова у дворани Палаверде у Тревизу, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт 4. У Е групи су још и пољски Хемик из Полица, за који играју Бојана Миленковић и Јована Бракочевић Канцијан, и мађарска Ниређхаза.