Кошаркашка сензација у Лајковцу

У невероватном амбијенту лајковачке спортске сале, домаће кошаркашице синоћ су направиле изненађење полусезоне и до сада непоражену екипу Краљева савладале резултатом 77:69 (18:13;14:25;26:18;19:13).

Тимска игра „Жељиних“ кошаркашица била је пресудна за овај меч. Домаће су предводиле расположене Томић са 24 поена и Штулић са 15 поена. Доста добро су их испратиле и друге играчице, пре свих Бошњић са 13, Митровић са 12, Милорадовић са 7 и капитен Бограновић са 6 поена. Гошће, и поред 34 поена одличне Бошковићеве, нису успеле да задрже непобедивост.

Екипе су се смењивале у вођству свих 40 минута. На десетоминутни одмор гошће су отишле са шест поена предности и то после сјајне друге четвртине. Ипак, почетком другог полувремена почела се будити и публика у сали, која као да је дала крила својим кошаркашицама, које преко сјајне Томић и расположене Бошњић стижу до преокрета. Кључни тренутак су биле две тројке капитена Богдановићеве, које су усијале атмосферу у сали.

Два поена предности домаћих на старту последњег периода било је довољно да публика још више буде уз своје љубимице – уз такву подршку разиграле су се и остале домаће играчице, пре свих Штулић, Митровић и Милорадовић. Гошће је у „животу држала“ незаустављива Бошковићева, али ни она није могла сама. Подршку је имала од Хасановићеве са 16 и Пауновићеве са 10 поена, али ипак мало за преокрет.

На табели Друге лиге група Центар кошаркашице «Жеље» заузимају четврто место од десет екипа, са 13 бодова, односно пет победа и три пораза. «Краљево» и «Тајм аут» имају по седам победа, а трећепласирана «Љубовија» шест. Следи пауза, а наставак сезоне је средином фебруара када у Лајковац долази још један од фаворита, екипа „Карабурме“.

Сала Средње Школе у Лајковцу
Гледалаца: 250
Судије: Петровић и Лукић (Београд)

Железничар: Шћекић , Богдановић кап. 6п , Штулић 15п , Милорадовић 7п, Бошњић 13п, Томић 24, Митровић 12п, Николић В, Николић К, Миловановић, Антић, Коларевић Тренери: Миловановић, Пејчић
Краљево: Милутиновић, Бошковић 34п, Филиповић 3п, Станишић, Пауновић 10п, Сарић, Јоксимовић кап 2п, Вељковић 2п, Хасановић 16п, Зуцовић, Вељовић 2п, Миловановић Тренер: Вујовић

PR&Marketing
Košarkaški klub “Železničar” Lajkovac