Реми у дербију кола

„Лозница“ је зауставила фуриозну серију „плавих“ – дерби кола у Лајковцу пред хиљаду гледалаца завршен је поделом бодова, 1:1. Гол за „Жељу“ у 23. минуту постигао је Марко Јанковић, најбољи појединац меча, док је изједначујући гол постигао Јовановић, полутка Лозничана.

Прочитај

Упис нових чланова у секцију ветерана фолклорног ансамбла

Од 1. октобра 2013. године фолклорни ансамбл Културног центра “Хаџи Рувим” уписује нове чланове у секцију ветерана. Обавештења се могу добити на телефоне 014/3431-176 од 7-15 часова у Културном центру и на 065/326 9000 – код Јелене Поповић, кореографа.

Прочитај

Одлична изложба сименталаца

Традиционална регионална изложба приплодних говеда сименталске расе, по одличној организацији и квалитету грла, оправдала је сва очекивања. Упркос облачном времену и најави кише, одзив фармера је био добар тако да је од 146 грла, наведених у каталогу, представљено 120.

Прочитај

Општинско веће о извршењу буџета и субвенцијама пољопривреди

На 39. седници Општинског већа, одржаној у четвртак, разматрано је 15 тачака дневног реда. Једногласно је усвојен нацрт извештаја о извршењу буџета према којем је током првих шест месеци текуће године остварен приход од 363 милона динара, расход у износу од 335 милиона динара и суфицит од 27

Прочитај

Марко Милосављевић победник изложбе сименталаца

Познати фармер Марко Милосављевић из Дучића победник је 32. изложбе приплодних говеда сименталске расе у Лајковцу. Његово грло, крава Рада, проглашено је за најквалитетније на традиционалној смотри. Он је имао и најбоље колекције првотелки и биковских мајки, његова грла освојила су појединачне

Прочитај

Конкурс поводом Светског дана хране

Организациони одбор за обележавање Месеца правилне исхране у општини Лајковац обавештава васпитаче, наставнике, ученике и родитеље о републичком конкурсу за ликовне и литерарне радове „Шта треба да једемо, како и зашто“. Конкурс је намењен деци у вртићима и основцима.

Прочитај

Велико интересовање за изложбу сименталаца

Традиционална изложба приплодних говеда сименталске расе у Лајковцу привлачи све већу пажњу. Генерални покровитељ, Општина Лајковац, најављује долазак високих представника Министарства пољопривреде Владе Србије и делегације Института за сточарство Народне републике Кине.

Прочитај

Ревијални турнир у малом фудбалу

У оквиру обележавања Дана општине Лајковац и Дана ослобођења у Другом светском рату, на игралишту са вештачком травом код Средње школе „17. септембар“ одржан је ревијални турнир у малом фудбалу. Учествовале су екипе политичких партија и тим тражилаца азила из центра у Боговађи. Организатори

Прочитај