Одбојка – Црвена Звезда узела сва три бода у Лајковцу

После два везана успеха и пораза гошћи од ТЕНТ-а у прошлом колу, прижељкивали смо и очекивали знатно бољи резултат против одбојкашица Црвене звезде, можда и изненађење кола. Међутим, Београђанке су се опоравиле од прошлонедељног шока и нису дозволиле нашим играчицама да се размашу. Црвено-беле су одиграле одличан меч, неутралисале су наше најбоље одбојкашице и победиле у три сета.

Црвеној Звезди је ово четврти тријумф у шампионату, док је Жеља остао на три победе и исто толико пораза. У редовима гошћи сјајна је била Бојана Миленковић, која је нанизала 21 поен. Двоцифрене код гошћи биле су још Секулић са 12 и Ђерисило са 11 поена. Код домаћих, боље од осталих биле су Јовичић са 14 и Андрић са десет поена. Железничар је остао на шестом месту са 8 бодова, а Звезда на четвртом са 13. За изненађење кола постарало се Јединство из Старе Пазове победом од 3:2 на гостовању у Суботици, Динамо је узео сет Визури, док су остали мечеви завршени према очекивањима. ТЕНТ је избио на врх табеле и дели прво место са Визуром.

 

Железничар – Црвена звезда 0:3 (18:25, 22:25, 19:25)

 

Хала спортова Лајковац. Гледалаца: 300. Судије: Горан Градински и Светлана Зотовић. Трајање меча: 79 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Јанковић (либеро), Вељковић 5, Андрић 10, Лазаревић 1, Симоновић, Аћимовић 6, Јовичић 14, Кнежевић (либеро), Компировић, Филиповић, Митровић, Мартиновић 6. Тренер: Никола Јерковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуришић 6, Секулић 12, Чанак 4, Маринковић 6, Росић (либеро), Брђовић, Радмиловић, Миленковић 21, Пуцаревић, Кецман, Златић (либеро), Ђерисило 11. Тренер: Александар Бошковић.