Проглашени најбољи спортисти, клубови и колективи

Синоћ је Спортски савез Лајковца у Хали спортова организовао проглашење најбољих спортиста и спортских колектива општине Лајковац у 2016. години. Најбоља спортисткиња је Драгана Томић, капитен и најбољи играч женског кошаркашког клуба „Железничар“, док је најбољи спортиста капитен ФК „Железничар“ Немања Радивојевић. Годишњим признањем за најбољи клуб награђен је Кошаркашки клуб „Железничар“.  У категорији најбољи колектив признање су добили Планинарско-смучарско друштво Ћира и Мото клуб ТНТ. Плакете су уручили председник општине Андрија Живковић, његов заменик Ненад Џајевић, председник Спортског савеза Лајковца Бојан Богдановић, директор Установе за спорт и омладину Немања Живковић и председник ЖОК „Железничар“ Живорад Лазаревић.


Драгана Томић својим искуством предводи младе кошаркашице Железничара у друголигашком такмичењу, доприносећи популарности овог спорта међу младима. Интересантно је да је две године средње школе завршила у САД и била проглашена за најбољег бека Северне Каролине, а затим је била капитен екипе на колеџу све четири године, играјући са великим успехом. Немања Радивојевић је у „Железничару“ од седме године, посветио је себе фудбалу, иако још увек млад капитен је српсколигаша и највећег фудбалског клуба у Лајковцу. КК „Железничар“ са великим ентузијазмом негује мушку и женску кошарку, радећи интензивно и са млађим селекцијама. ПСД „Ћира“ је из године у годину све активнији, организујући бројне акције, укључујући и пуно деце у пешачење и планинарење. Мото клуб ТНТ је постао препознатљив по организацији хуманитарних акција (сваке године додељују пакетиће деци у вртићу) и организацији летњег бајкерског кампа на Колубари чиме промовишу свој крај. 
Говорећи о буџетским подстицајима развоју спорта, председник Општине Андрија Живковић је рекао:
-Општина Лајковац је последњих година постала препознатљива у читавој Србији по улагању у спортску инфраструктуру и развој спорта. Крајем прошле године започета је изградња базена, очекујемо ускоро потпуни завршетак тениских терена, гради се нови фудбалски терен у Пепељевцу, планирали смо за 2017. изградњу терена са вештачком травом и атлетском стазом. Ове године издвојили смо 20 милиона динара за рад спортских клубова. Улагање у спорт, као и свако улагање у младе, јесте улагање у будућност. Поносни смо на изградњу спортске инфрастуктуре и развој спорта у нашој општини, радо ћемо наставити да на томе и убудуће радимо – закључио је Живковић.
Председник Спортског савеза Бојан Богдановић изјавио је да су, осим спортских резултата и повећаног интересовањем младих за спорт, пре свега задовољни спортском инфраструктуром. Богдановић је истакао да се Општина Лајковац веома одговорно понашала према својим грађанима обезбеђујући им одличне услове за бављење спортом. Са новим тениским теренима, будућим базеном, Халом спортова, фудбалским стадионом и пратећим теренима и садржајима Лајковац ће добити врхунски спортски комплекс. Спортски савез је свечаном доделом годишњих награда за спорт и пригодним коктелом обележио пет година постојања.

 

{gallery}ssol2017{/gallery}