Веће потврдило технолошки вишак

Чланови већа општине Лајковац усвојили 17 тачака колико се нашло на редовној 39. седници. Као једна од најбитнијих разматрана је Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему Општине. Према уредби Владе Републике Србије максималан број запослених у Општинској управи и јавним предузећима општине Лајковац је 212 и 6 директора, што значи да је вишак 19 запослених. Рок да с еуради нова систематизације је крај августа. Према речима председника Андрије Живковића, у договору са свим директорима донета је одлука да је у Општинској управи 6 радника технолошки вишак, у ЈП „Градска чистоћа“ 8 радника вишак, у Градској библиотеци троје, у вртићу два запослена. Живковић је рекао и да, ако уредба остане на снази и следеће године, Општина мора наћи дугорочније решење с обзиром да и овако има мањак радника.
На седници је одлучено и да се ангажује стручно лице за процену штете причињене током пожара који се догодио у стамбеној згради у улици Краља Петра Првог, где је услед неисправних инсталација пожар уништио заједничку просторију површине 200 метара квадратних и комплетан кров, док су два стана мање оштећена. Председник Живковић је најавио да ће се Општина потрудити да санира штету у дозвољеним таконским оквирима, односно колико правни и законски оквир дозвољава да се то учини из буџетских средстава.
Веће је усвојило и програм манифестације ”Дани Лајковца” поводом градске славе Огњене Марије. Према трошковнику програма који је почео 9. јула и трајаће до 15. августа предвиђена су средства од 3 милиона 800 хиљада динара. Централни део прославе ће бити од 28. до 30. јула. Веће је усвојило одлуку и о увођењу пет нових стајалишта на подручју месне заједнице Јабучје, као и одлуку о издавању путем јавне лицитације на пет година ресторана фудбалског клуба Железничар.