„Вулканизер Димитријевић“ троструки победник турнира

Велики прелазни пехар лајковачког Новогодишњег турнира у малом фудбалу остао је у витринама познатог предузетника Меде из Словца и његове екипе „Вулканизер Димитријевић“. Иако не увек у истом саставу (овога пута састављена од фудбалера из Лазаревца, Обреновца и Београда), ова екипа узастопне три године заслужено осваја турнир у Лајковцу. Синоћ су у финалном мечу са 5:2 савладали „Ауто плац ДМ“ из Ваљева, за који су наступали Ристовић, Ђукић, Јанковић, Рајковић и остали српсколигашки фудбалери. Виђен је добар фудбал, али без неизвесности. „Вулканизер Димитријевић“ је све време водио и држао меч под контролом, а код супарника се осетио умор јер су пар сати раније освојили турнир у Ваљеву. За најбољег фудбалера турнира проглашен је сјајни Лазаревчанин Филип Перишић из победничког тима,  који је дао и најбољег стрелца Бојана Бељића, док је најбољи голман Никола Атанацковић из екипе „Ауто плац ДМ“.

 

Много аплауза побрала је екипа „Кафе Вагон“ из Ваљева у конкуренцији ветерана. Некадашњи првотимци „Будућности“ предвођени Миланом Јовићем сјајном игром победили су „ДСС Лајковац, за који су наступали такође познати ветерани из Лајковца, Уба и Лазаревца. Титулу код омладинаца освојио је „Хидраулик систем“ из Мионице, савладавши у финалном мечу домаћи „Стефи“. За победничку екипу наступали су омладинци „Крушик Будућности“. У конкуренцији кадета „Тек Слога“ из Великих Црљена савладала је лајковачку „Локомотиву“, у ваљевском финалу пионира „Будућност Крушик“ је био бољи од „Сењака“, док је код петлића убско „Јединство“ у финалу победило „Чили Вили“ из Лазаревца.

Завршни дан Новогодишњег турнира у малом фудбалу употпунили су фолклорни ансамбл КЦ „Хаџи Рувим“ и КУД „Железничар“ концертом народних игара, као и додела најбољим спортистима и клубовима општине Лајковац у 2017. години.

{gallery}turnir2018{/gallery}