Асфалтирано 700 метара у Врачевићу

Програм асфалтирања локалних некатегорисаних путева за 2018. годину полако се приводи крају, према плану и према обећањима општинског руководства. Јуче је у засеоку Костевац у Врачевићу реконструисано и асфалтирано 700 метара пута, на велику радост мештана овог краја. Финиш радова пропратио је и председник општине Лајковац Андрија Живковић са најближим сарадницима и том приликом изјавио:

-Драго ми је због мештана Врачевића јер су годинама имали доста проблема са инфраструктуром, јаче кише практично би им односиле путеве и морало се стално насипати. У договору са Месном заједницом и људима из Врачевића ове године смо урадили четири пута, а следеће године планирамо асфалтирање пута за Протиће, који Врачевић спаја са Доњим Лајковцем и скраћује  пут ка центру вароши. С обзиром да је ово брдски крај, мештани ће имати мање проблема после јаких киша и генерално боље услове за живот. Коначно је асфалт добио и један од најјачих пољопривредника наше општине, Милета Тришић, који на својој фарми има 20 музних крава. Надамо се да ће захваљујући томе и његови наследници остати на селу и наставити да се баве узгојем говеда. Дакле, осим директних субвенција у пољопривреду, Општина Лајковац и изградњом путне инфраструктуре жели да задржи младе на селу.

Познати лајковачки сточар Милета Тришић истиче да су житељи шест кућа у Бабовића крају 40 година имали великих проблема с путем.

– Рецимо, киша прокопа пут и не може да дође камион да преузме млеко, па трчимо да насипамо. Пре две године почели смо сређивање пута, урађене су прво решетке и канали за сливање воде, а ево данас је стигао и асфалт. Летос је падала јака киша и потпуно затрпала решетке ризлом, тако да је асфалт био једино решење. Све што је обећало општинско руководство у последње две године, све је испунило и стварно морам да их похвалим. У овом крају има двадесетак кућа, у последњих годину дана добили смо километар пута и много нам је лакше.

Председник Месне заједнице Врачевић Марко Костић истиче да су два пута у Костевцу, која ће бити асфалтирана у два дана, била међу најлошијима у селу. Истиче одличну сарадњу са руководством општине и очекује да ће бити урађено још путева у Врачевићу. Протојереј Ненад Вучићевић, парох за Латковић, Врачевић и Доњи Лајковац такође је присуствовао асфалтирању. Отац Ненад сматра да омладина сада има везу са светом, да може да се жени и удаје, те је стога изразио велику захвалност председнику Живковићу и Општинској управи, као и због раније обнове храма у Латковићу.