Изложба приплодних говеда сименталске расе у Лајковцу

Регионална изложба говеда сименталске расе четрдесетпрви пут ће бити организована у Лајковцу у среду 27. септембра. У каталог је уписано 105 најбољих грла чији су власници 23 сточара са подручја општина Лајковац, Мионица, Уб и Обреновац и града Ваљева.

Оцењивање грла почиње у 10.30  часова, свечано отварање изложбе планирано је за 12.30 часова, након чега ће од 13 часова уследити проглашење победника и додела награда.

Комисија за оцењивање грла је у саставу: др Влада Пантелић – Институт за сточарство Земун Поље Београд, др Радивоје Ђурђевић – СВЦ “Велика Плана” и др Радосав Вујић – Пољопривредна саветодавна и стручна служба Ваљево.

На традиционалној изложби “сименталца” у Лајковцу оцењују се грла у три категорије: јунице, првотелке и краве. Биће проглашена апсолутна шампионка изложбе, шампионке и пратиље у појединачним категоријама, најбоља колекција грла итд, уз доделу новчаних и робних награда.

Генерални покровитељ 41. изложбе је Општина Лајковац, а организатори: Општинска управа Лајковац, Институт за сточарство Земун Поље, Централно удружење одгајивача говеда сименталске расе, Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Колубара“ Лајковац, Центар за пољопривреду Лајковац и Удружење одгајивача говеда сименталске расе “Колубарски сименталац” Ваљево.