Јабучје добија савремено уређени центар села

У току су завршни радови на партерном уређењу центра Јабучја, за које је општина Лајковац почетком године определила 35 милиона динара.

Радови обухватају изградњу модерне саобраћајнице која ће повезати јавне објекте у центру села, пешачке стазе и површине поплочане бехатоном (око 1000 квадрата), нову расвету, као и изградњ 300 метара  кишне и фекалне канализације. Простор ће бити употпуњен зеленим површинама, клупама и кантама за отпатке, чиме ће Јабучје добити изглед модерне сеоске средине.

И поред лоших временских услова, који су утицали на планирану динамику, радови су доведени до завршне фазе.

Председник општине Андрија Живковић је приликом обиласка радова подсетио да је Јабучје највеће насељено место у општини Лајковац и једно од највећих села у Србији, које заслужује да има репрезентативан изглед и додао:

– Ово је доказ планског и континуираног улагања у Јабучје, где смо претходних година много тога урадили. Осим путева и водоводне мреже, радимо канализација, тако да ће у ово доба идуће године цело Јабучје бити покривено фекалном канализацијом. У договору са ЕПС-ом у плану нам је да на месту старе школе урадимо једну мању фискултурну салу, како бисмо употпунили ову целину.

Председник Живковић је нагласио да се ради и на побољшању квалитета водоснабдевања мештана Јабучја. У току је геолошко истраживање и припрема за пуштање у рад бунара у Горњем крају, што се очекује већ у септембру.

Мештани који су се затекли на градилишту били су видно задовољни актуелним радовима и новим изгледом центра Јабучја.

Јабучје ће 29. јула, у финишу манифестације “Дани Лајковца”,  бити домаћин Сеоских игара Спортског савеза Србије за општину Лајковац, које ће по свему судећи дочекати у пуном сјају.