Креће Колубарско-мачванска зона у фудбалу са три лајковачка клуба

Овог викенда стартује првенство Колубарско-мачванске зоне у фудбалу, у којој општина Лајковац има три представника: Железничар, Задругар и Стрмово.
Вишегодишњем стабилном зонашу Задругару придружио се најпознатији лајковачки фудбалски колектив Железничар, после још једног испадања из Српске лиге, и Стрмово као првак Колубарске окружне лиге. Мало је недостајало да имамо четири представника Зоне јер је судбина Рубрибрезе о испадању у нижи ранг одлучена у последњем колу претходног првенства.Прво стартује Стрмово 1968, које у суботу од 17 часова дочекује ОФК Дивци. У недељу од 17 часова Железничар дочекује Врело Спорт, док у исто време Задругар игра у Прњавору против Младости.
Састави лајковачких зонаша доживели су доста измена у прелазном року, а ко се најбоље појачао и темпирао форму видећемо већ у јесењем делу такмичења.
Зона ове године има 14 клубова, а делује да је конкуренција је доста јача него у претходном првенству. Из Српске лиге Запад испали су Будућност Крушик и Железничар, клубови са великом традицијом и репутацијом, који свакако желе што бржи повратак у републички ранг такмичења. Слоги из Богосаваца за мало је измакла титула и пласман у Српску лигу, тако да се очекује да ће исто покушати и ове сезоне, а одличну сезону имао је и Врело Спорт који је, уз добру инфраструктуру и подршку, најавио веће домете.
Ту су стандардно добри, прекаљени зонаши, Задругар, ваљевски Раднички и Дрина из Љубовије, као и прошле сезоне јако добри ОФК Дивци. У Зони су од раније и мионичка Рибница, Борац из Лешнице, Јединство из Владимираца и Младост из Прњавора. Изузетно ће бити мотивисане новајлије Стрмово и Цер из Петковице.
Са великим интересовањем Лајковчани очекују наступе Стрмова, клуба за чији је је успон најзаслужнији покојни Обрен Радовановић и који је „прегазио“ три ранга за две године. Подсећамо да је прошле сезоне Стрмово било убедљиви шампион Колубарске окружне лиге, са 20 поена предности у односу на другопласирани тим. Приликом прославе титуле најављена је подршка породице Радовановић и у вишем такмичарском рангу.