Најава програма Културног центра

У Галерији Културног центра у понедељак 7. новембра у 18 часова биће отворена изложба слика Наташе Глигорић „Јесења соната“. Поставка ће посетиоцима бити доступна до 14. новембра. На сликама преовладавају пејзажи и мртва природа, а већина их је настала у атељеу професора Милована Крзнарића у Земуну. Ауторка је такође из Земуна, економиста по занимању, која се успешно аматерски бави сликањем.

Културни центар “Хаџи Рувим” и Туристичка организација општине Лајковац у Галерији КЦХРЛ, на Митровдан 8. новембра од 14 часова организују изложбу акустичних инструмената етно музике. По традицији, на овај празник су се вековима растајали хајдуци, што ће бити обележено обичајно-фолклорном кореографијом. Истог дана, у зависности од временских услова, растанак хајдука биће одржан од 15 часова крај реке Колубаре или у галерији КЦХРЛ одмах по отварању изложбе.

Филм за децу “Дечак делфин” биће приказан за ученике ОШ „Миле Дубљевић” у два термина. Први је 7. новембра у 18 часова, а други седам дана касније – 14. новембра, такође од 18 часова.