Одбојкашице играју Суперкуп и осмину финала Купа Србије

Јубиларни 10. Суперкуп у конкуренцији одбојкашица одиграће Црвена звезда и Железничар у недељу 9. октобра од 18.00 часова (РТС 2). Утакмица се игра у београдској дворани УСЦ Вождовац на Бањици.

Железничар је трофеј Суперкупа освојио два пута: 2019. и 2021 и по томе је друга најуспешнија екипа у овом такмичењу. Визура је пет пута била победник, а по једну титулу су освојили Јединство из Старе Пазове и Уб.

Жреб је одлучио да се у осмини финала 57. Купа Србије Железничар дочека суботички Спартак. Овај меч ће се играти 11. или 12. октобра, као и утакмица Црвена звезда – Омладинац.

Пре тога, 8. или 9. октобра, састаће се: Уб – Лесковац 98, Срем – Раднички Бластерс, Партизан Ефбет – Нови Сад, Инђија – НС волеј тим, Јединство – Клек и ТЕНТ – Златибор.

У осмини финала Купа Србије играће се једна утакмица, а победници ће изборити пласман у четвртфинале.

Почетак првенства Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2022/2023. планиран је за викенд од 14. до 16. октобра, а Железничар гостује у Инђији. Суперлига је проширена на 12 клубова, нови тимови у најјачем рангу такмичења су Омладинац, Инђија, Нови Сад и АС-Батајница.