Одбојкашице победиле ТЕНТ и пласирале се у полуфинале Купа Србије

ОК Железничар ће и ове сезоне играти у завршници Купа Србије. Жеља је у четвртфиналу овог такмичења савладао ТЕНТ са 3:2, по сетовима 25:15, 25:22, 24:26, 21:25 и 15:12. С обзиром на то да се у четртфиналу игра једна утакмица, наше одбојкашице су се овом победом пласирале у полуфинале, где ће им евентуални противници бити Уб, Јединство или Партизан Ефбет.

Очекивала се синоћ велика борба на паркету Спортске хале Лајковац, али после два сета деловало је да ће састав Бранка Ковачевића остварити убедљиву победу. Добиле су наше девојке први сет са великом разликом, у другом је било нешто теже, али је победа била надомак руке. Међутим, у изједначеној завршници трећи сет је превагнуо на страну ТЕНТ-а, након чега је кренуо преокрет који је довео до узбудљивог краја сусрета, ипак у корист Железничара.

Сјајни су били наши примачи, Александра Узелац са 22 поена и Вања Ивановић са 20. Одмах за њима била је Розалес са 16 поена, Канађанка Велтман освојила је 11, Станојевић 6 и Антонијевић 3. Код гошћи су Цветковић и Мијатовић биле најефикасније са по 15 поена.

У осталим четвртфиналним утакмицама Јединство је савладало Инђију максималним резултатом, Уб као домаћин препустио Срему један сет, док је у Новим Бановцима Партизан Ефбет победио Омладинац такође са 3:1.