Одржана 42. седница Општинског већа

У сусрет новембарском заседању локалног парламента одржана је 42. седница Општинског већа општине Лајковац, на којој су, између осталог, усвојени Извештај о раду ПУ “Лептирић” и извештај Заједничког Центра за социјални рад “Солидарност”о реализацији пројекта “Пружање слуге помоћ у кући одраслим и старим особама”.

У изјави за медије непосредно након седнице председник општине Андрија Живковић је рекао да се новембарско заседање локалног парламента, на коме ће бити и трећи, последњи овогодишњи ребаланс општинског буџета, очекује око 20. новембра. Упутство за ребаланс је послато Министарству финансија на сагласност, након чега ће се кренути у реализацију и заказивање седнице скупштине.

Говорећи о предстојећем ребалансу буџета, председник Живковић је рекао да ће се то  разматрати и на наредним седницама већа, али је истакао пар појединости:

– Гро средстава у износу од милион динара биће опредељен за манифестацију “Улица отвореног срца”, која  ће бити одржана одржана за викенд у време божићних празника, тачније други дан Божића и биће богатија и другачије конципирана. Одвојили смо милион динара за новогодишњу расвету, која ће бити постављена око зграде општине, неће више бити постављана по уличним канделабрима, него само на Градском тргу и испред општине. Све деталније око ребаланса и расподеле новца биће по стизању упутства на наредним седницама.

У осврту на одлуке донете на овој седници Већа, председник Живковић је посебно нагласио Извештај Заједничког Центра за социјални рад “Солидарност” о реализацији услуге “Помоћ у кући”, успешно реализује у општини Лајковац већ неколико година, за 40 корисника:

– Та услуга пуно значи корисницима и наставићемо са пружањем ове важне услуге социјалне заштите, која се успешно реализује захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе и Центра за социјални рад.

Председник Живковић је подсетио и да ће порез на имовину за непокретности на територији општине Лајковац, који годинама уназад није повећаван, у наредној години бити благо повећан, пратиће склоп повећања осталих цена, првенствено промета непокретности, али се то неће битно одразити на буџет грађана, јер је узета најмања могућа скала.