Поклон представа и бесплатан школски прибор за 108 првака

Прва недеља септембра увек је у знаку почетка нове школске године, а посебна пажња посвећена је поласку у школу нове генерације ђака. Након пригодне свечаности пријема првака првог дана нове школске године и поделе бесплатних уџбеника, које је за свих 108 првака са подручја општине Лајковац обезбедила локална самоуправа, уследила су нова пријатна изненађења за најмлађе ученике.  

Септембарски програм Културног центра “Хаџи Рувим” отпочео је традиционалном поклон дечијом позоришном представом за лајковачке прваке. За разлику од претходних година, када су прваци организовано одлазили на представу у салу Културног центра, представа „Царство и другарство“изведена је у амфитеатру Основне школе „Миле Дубљевић“. Пре почетка представе подељен је школски прибор, који је такође традиционално обезбедила локална самоуправа. Школски прибор деци је уручила чланица Општинског већа Лајковац Дајана Ненадовић.

Директорка ОШ „Миле Дубљевић“  Биљана Жујовић каже, да је лепо што школа има адекватан простор за оваква дешавања, да постојање амфитеатра знатно олакшава организацију оваквих догађаја и да је ово лепа прилика да се прваци окупе. „Полазак детета у школу је један изузетно важан и леп моменат, који свакако представља и велики издатак за породицу, па су бесплатни уџбеници и школски прибор које већ традиционално обезбеђује локална самоуправа, значајно олакшање за породице првака, а и својеврстан знак пажње и показатељ организоване бриге о деци. Посебно је лепо, што је позоришна представа окупила на једном месту децу из матичне школе и издвојених одељења.“

Сваки првачић је посебан и свака генерација првака је на свој начин посебна, а по свему судећи, ова генерација првака је изузетна, нагласила је директорка школе Биљана Жујовић:

“Из године у годину, деца су све спремнија за полазак у школу. Психолошко-педагошка служба школе је приликом тестирања ученика за полазак у школу утврдила, да је ова генерација првака, деце рођене 2015. године, изузетно припремљена за полазак у школу. Деца су показала сјајне резултате на тестирању. Илустрације ради, школа у Ћелијама има 4 првака и сви имају натпросечан IQ!”