Пораз одбојкашица Железничара у немачком Шверину

Одбојкашице Железничара из Лајковца поражене су у првој утакмици шеснаестине финала Куп CEV 2023. у Немачкој. Шверин је вечерас, у Палмберг арени, победио Железничар са 3:0, по сетовима 25:15, 25:21 и 25:21, после 72 минута игре. Реванш утакмица ће се одиграти у среду 21. децембра од 19 часова у Хали спортова у Лајковцу.

Жеља је пружио добар отпор одличном немачком тиму и резултат не осликава право стање виђено на паркету. Први сет јесте лако припао Шверину, али су остала два била изједначена до самог финиша, што указује да би у реваншу Железничар могао доста боље да се носи са противником, па и да дође до „златног сета“,

То је у изјави истакао и помоћни тренер Живковић, додајући да је екипа била прилично уморна скоро целодневним путовањем до источног дела Немачке, укључујући и чекање на аеродромима. Осим тога, тим из Лајковца је вечерас наступио без Кубанке Розалес.

Најефикасније у нашем тиму биле су Узелац са 14 и Ивановић са 12 поена.

По пропозицијама CEV, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

Победник двомеча Железничар – Шверин играће у осмини финала Купа CEV 2023. против победника дуела Бимал Јединство Брчко (БИХ) – Свијетелски Бекешчаба (Мађарска).