Преко 500 дечака на првом Купу Лајковца у фудбалу

У суботу и недељу одржан је први Куп Лајковца у фудбалу за млађе категорије, уз изванредан одзив клубова и школа фудбала. Процена је да је било преко 500 учесника годишта 2012-2016. сврстаних у 46 екипа из 19 клубова и школа фудбала.

У генерацији 2012. прво место заузела је екипа ФК Колубара (црни) из Лазаревца,  победивши у финалу тим Академије фудбала из истог града. У борби за треће место од ваљевског Клуба малог фудбала РБ успешнија је била ФК Колубара (зелени). Најбољи стрелац је Реља Гајић из из ФК Колубара (црни), док је за најбољег голмана проглашен Зарије Вучетић исте екипе.

Најуспешнији тим генерације 2013. је ваљевски ФК Тешњар, који је у финалу савладао суграђане из Школе фудбала Сењак. Треће место припало је Клубу малог фудбала РБ из Ваљева, која је победила ФК Колубара. Најбољи стрелац је Петар Недељковић из ШФ Сењак, а голман Ненад Димитријевић из Тешњара.

На Купу Лајковца у конкуренцији 2014. годишта надметало се чак 12 екипа, а млади ваљевски фудбалери били су бољи од београдских екипа. Прво место заузео је ФК Раднички Ваљево (плави), друго ФК Олимпик Београд, а треће место припало је Црвеној Звезди. Најбољи стрелац био је Алексеј Ранковић  из Радничког са шест погодака. За најбољег голмана проглашен је Милан Мартинез из Олимпика.

ФК Раднички (плави) однео је примат и у 2015. годишту. Друго место је припало лазаревачкој екипи Колубара Кидс, док је треће место освојила Школа фудбала Реал 28 из Лазаревца. Најбољи стрелац је Коста Михајловић из Радничког, а најбољи голман Балша Давидовић из екипе ШФ Реал 28.

Код најмлађе генерације на турниру (2016. годиште) прво место освојила је Црвена Звезда, друго Јединство Владимирци, док је трећепласирани  ФК Железничар Лајковац. Играч са највише погодака је Јакша Марковић из ФК Црвена Звезда, а најбољи голман Лазар Ђокић из Железничара .

Дводневни турнир организовали су Спортски савез општине Лајковац, Фудбалски савез општине Лајковац и ФК Железничар,  уз подршку локалне самоуправе.