Пријем првака у ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац

Интонирањем државне химне “Боже правде”, а потом и првим школским звоном у 7.30 часова, отпочела је нова школска година и за лајковачке основце, ученике ОШ “Миле Дубљевић.

За 108 лајковачких првака уприличен је већ традиционални пријем у амфитеатру школе. Прваке и њихове родитеље поздравили су и добродошлицу пожелели директорка школе Биљана Жујовић и председник општине Андрија Живковић.

‚‚Морате бити добри и вредни, морате поштовати правила и слушати своје учитељице, а ми сви заједно ћемо се трудити да вам помогнемо да ово време које проводите у школи буде нешто што ћете запамтити као један од најлепших периода свог живота”, рекла је директорка школе у свом обраћању првацима.

И ове школске године локална самоуправа је првацима обезбедила бесплатне уџбенике, које је данас поделио председник Живковић.

‚‚Желим  вам пуно успеха на новом путу образовања на који сте данас закорачили. Желим вам да будете марљиви ђаци , да будете добри другари и да слушате своје учитељице а касније и наставнике”, поручио је првацима председник општине Андрија Живковић, а потом је свим првацима поделио бесплатне уџбенике и ранчеве, које је обезбедила локална самоуправа.

Поред тога, поводом почетка нове школске године, у понедељак, 5. септембра у подне, у амфитеатру  школе, биће одржана  представа за ђаке прваке и реализована већ устаљена подела школског прибора, који поред бесплатних уџбеника првацима традиционално обезбеђује локална самоуправа.