Радничке спортске игре Лајковац 2023.

Данас и сутра у Спортској хали Лајковац одржавају се прве локалне Радничке спортске игре. Окупиле су преко 150 учесника из лајковачких колектива, који се такмиче у три спорта: малом фудбалу, баскету и стоном тенису.

Иницијативу о организовању Радничких спортских игара, а у циљу поспешивања бављења рекреативним спортом, покренуо је Спортски савез општине Лајковац. У реализацији идеје подршку је пружила локална самоуправа и велики број волонтерских организација.

Председник Спортског савеза општине Лајковац Марко Мирковић изразио је велико задовољство одзивом за учешће на Радничким спортским играма, као и наду да ће оне прерасти у традицију и допринети омасовљењу бављења спортом рекреативно.

– Циљ је, да се омасови и прошири концепт и да се у будућности реализује још игара које се тичу мањинских спортова и дечијих игара. За такмичење у малом фудбалу и баскету пријавило се по десет екипа из лајковачких колектива, попут Елмонта, школа, Општинске управе, полиције, Електродистрибуције, фирме Ива – аграр…. Велико интересовање учесника је и за такмичење у стоном тенису.“

На отварању Радничких спортских игара председник општине Андрија Живковић је најпре честитао празник Дан државности грађанима Србије и свим својим суграђанима, а затим рекао:

– Ово је један изузетно леп догађај, манифестација која се одржава након 30 година, која има за циљ да окупи фирме и установе из Лајковца и њихове раднике. Посебно је леп моменат што се овако нешто дешава у Лајковцу по први пут на Сретење. Радује да је одзив одличан и да ће се данас и сутра велики број екипа такмичити и дружити, укупно преко 150 учесника. Истакао бих одличну сарадњу са новим саставом Општинског спортског савеза на челу са Марком Мирковићем, који има бројне добре идеје за реализацију у наредном периоду. Заједнички циљ је афирмација спорта у општини Лајковац, да се што више људи укључи, дружи и бави спортом.”

Председник Живковић је најавио побољшање већ прилично репрезентативне расположиве спортске инфраструктуре, најпре у виду једног вештачког терена за фудбал, који ће у сарадњи са Фудбалским савезом Србије бити изграђен на потезу између стадиона ФК Железничар и затвореног базена, као и повећање локалног буџета за спорт у наредним годинама.

Учешће у такмичењу је без котизације, а обезбеђени су пехари и друге награде за најуспешније учеснике Радничких спортских игара.