У четвртак Улица отвореног срца на тргу код Градске куће

Традиционална „Улица отвореног срца“ у Лајковцу одржава се у четвртак 30. децембра од 10 до 16.30 сати, на платоу испред Градске куће. Организатор је Културни центар „Хаџи Рувим“, у сарадњи са другим општинским установама и организацијама, а покровитељ општина Лајковац.
Штандови Новогодишњег мини-базара биће постављени од 10 часова, а у 11 часова придружиће им се кловнови, штулаши, face painting, жонглер, мађионичар, живе статуе и улични свирачи. Малишане очекује дружење са Деда Мразом и новогодишњи поклони. Планирана је радионица примењене уметности и промотивни штанд ТО Лајковац.
Новогодишњи програм ученика ОШ „Миле Дубљевић“ почиње у подне, затим наступају чланице Балетског студија „Идеа“, а у 13 часова је позоришна представа „Откачена новогодишња бајка“. Програм фолклорног ансамбла Културног центра „Хаџи Рувим“ почиње у 13.45, после тога ће на главној сцени наступити кловнови, жонглери и мађионичар, да би новогодишњи програм завршио Плесни клуб „Колус“. Организатор најављује и госте изненађења.
На штандовима Мини базара продаваће се новогодишња и божићна декорација, лицидерска срца, ручни и декупаж радови, мед и пчеларски производи и друго. Приход од продаје предмета са штандова Предшколске установе „Лептирић“ и ОШ „Миле Дубљевић“ ићи ће у хуманитарне сврхе.