Убедљива победа Јединства на лајковачком паркету

Одбојкашице Железничара су неочекивано високим резултатом поражене од Јединства у првој утакмици полуфинала Купа, и то пред својим навијачима. Сусрет је завршен са 3:0 за екипу из Старе Пазове, по сетовима 25:19, 25:17 и 25:20. Болан пораз за Лајковчанке после шест везаних победа.

Од почетка до краја Јединство је играло сигурно и све им је полазило за руком, а одбојкашице Железничара су доприносиле грешкама у појединим деловима утакмице. Гошће су повеле од почетка првог сета, да би касније повећавале предност и лако га освојиле. Охрабрене одличном игром у првом делу меча и други сет су одиграле на завидном нивоу. Осим тога, код резултата 11:11 наша екипа је направила четири грешке из пет напада. Ни у трећем сету нису дозволиле да им падне концентрација, прорадио је и најбољи поентер Бранка Тица, тако да је Јединство лако дошло велике предности пред реванш у Старој Пазови, који ће се играти тек крајем децембра.

Најефикаснија у саставу Жеље била је Узелац са 14 поена, Ивановић је освојила 9, Розалес 7, Станојевић и Велтман по 6 и Антонијевић 2. Код Јединства двоцифрене су биле Миљевић са 15 и Тица са 12 поена.

Уб је на гостовању у Београду победио Партизан са 3:1 , па је као и Јединство ближи пласману у полуфинале.

По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу, финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника полуфинала.