Vodosnabdevanje Jabučja

Vodosnabdevanje žitelja Jabučje u najvećoj meri biće rešeno do kraja godine. Predsednik Živorad Bojičić najavljuje da će u rad će biti pušteno postrojenje za preradu vode, jer je u ovom selu pre četiri godine sagrađen arterski bunar čija je izdašnost od 17,8 litara u sekundi dovoljna da pokrije potrebe za pijaćom vodom dve trećine stanovnika Jabučja. Do kraja ove godine pijaća voda ce stići do centra sela jer je vodovodna mreža stigla do dva školska objekta, crkve, seoskog doma, zdravstvene i veterinarske ambulante. Nakon toga nastaviće se sa širenjem vodovodne mreže prema domaćinstvima, koja će vodu za piće iz ovog vodovoda dobiti do polovine iduće godine.
– Pre dva meseca pušteni su u rad razvodna mreža i bunar u romskom naselju Dubrava, za 58 kuća, što je stajalo tri-četiri godine zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Do kraja godine mreža će biti proširena i na zaseok Petrovići u Gornjem kraju, što je još 10 kuća, a to znači da će 68 domaćinstava biti rešeno u gornjem kraju Jabučja. Kad je u pitanju donji kraj, u Trebežima su stavljeni u funkciju bunar i javna česma, planiramo javnu nabavku za primarnu i sekundarnu mrežu za 38 domaćinstava. Arterski bunar biće do kraja godine izgrađeni u Vračeviću kod igrališta, i razvodna mreža ćepokriti snabdevanje do donjeg kraja, školskog objekta, ambulante i svih domaćinstvava na tom potezu. 
Problema u vodosnabdevanju ima i u selima Markova Crkva, Slovac, Ratkovac do Pridvorice. U toku je izrada tehničke dokumentacije za primarnu razvodnu mrežu od Pridvorice i Strmova do naseljenog mesta Pepeljevac. A postoji i dogovor sa Valjevom da Lajkovac kupuje vodu sa izvorišta Paklje. opština nastoji i da reguliše odnose sa Gradskom opštinom Lazarevac. Komunalnom preduzeću “Lazarevac” koje gazduje postrojenjem za preradu vode u Nepričavi, opština Lajkovac je ponudila sporazum koji podrazumeva partnerski odnos Lazarevca i Lajkovca u proizvodnje pitke vode na izvorištu Nepričava. To je jedna od najkvalitetnijih voda u Srbiji, a izvor Peštan nema dovoljnu izdašnost. Zajedničkim ulaganjem bila bi remontovana oprema, a voda bila jeftinija i za Lajkovčane i za Lazarevčane.