Завршен међународни турнир у Марибору за одбојкашице

У склопу припрема за нову сезону одбојкашице лајковачког Железничара су од 23. до 25. септембра играле на међународном турниру у Марибору и заузеле треће место. У првом колу су победиле домаћина Нова КМБ Браник са 3:0, затим изгубиле од швајцарског Волера из Цириха са 3:1, а истим резултатом и од Вашаша из Будимпеште, последњег дана турнира.

Волеро Цирих је победник турнира, који је прошле године освојио лајковачки тим, други је Вашаш, трећи Жеља, а четврти Нова КБМ Браник.

Турнир у Марибору је стручном штабу, који предводи искусни тренер Бранко Ковачевић, пре свега послужио за испробавање тактичких варијанти и уигравање екипе, у којој има доста нових играчица, као и за продубљивање добрих спортских односа са осталим клубовима. Наиме, и прошле године учесници турнира су били исти, Волеро предводи Светлана Илић која је две године тренирала наш клуб, а Жеља је провео и седам дана на припремама  у граду под Похорјем.

Турнир у Марибору је значајан тест пред нову сезону и такмичење у Суперлиги, Купу Србије и ЦЕВ купу, у којем ће наступати и Волеро и Нова КМБ Браник.

Фото: ОК Нова КМБ Браник