Завршено школско игралиште у Боговађи

У Месној заједници Боговађа данас је асфалтирано школско игралиште, чиме је приведена крају изградња објекта које ће користити и ученици и заинтересовани мештани. Радове је обишао председник општине Андрија Живковић са сарадницима, констатујући да је овакав терен за мале спортове био потребан Боговађи.

– Требало је да радови одавно буду започети, од Комесаријата за избеглице добили смо 1,6 милиона динара, али су у међувремену цене материјала знатно поскупеле, тако да смо морали да додамо још новца како бисмо радове привели крају. Тако да ће изградња новог дечијег школског игралишта, које је у близини ОШ „Миле Дубљевић“ у Боговађи коштати 3.200.000 динара. Ђаци ове школе нису имали игралиште које би могли да користе на часовима физичког васпитања, као и у своје слободно време, зато ће новоизграђено игралиште бити доступно свима њима, као и заинтересованим мештанима и грађанима насеља Боговађа. Осим тога,  у Боговађи је и знатно посећени манастир, ту има и војске, па се надам да ће ово игралиште бити максимално коришћено у наредном периоду.

Игралиште је изграђено по свим стандардима – површине је преко 1000 квадратних метара, дужине преко 50, а ширине преко 25 метара. Има фудбалске (рукометне) голове и два коша као и пратећи мобилијар.  Урађено је одводњавање како се вода не би задржавала на игралишту.