Железничар био близу победе у Суперкупу

 

После два одиграна сета одбојкашице Железничара биле су на корак од освајања још једног великог трофеја ове године – Суперкупа Србије. Међутим, вишегодишњи шампион Визура преокренула је резултат и постала победник VI Суперкупа Србије. Визура је вечерас у Руми савладала Железничар са 3:2, по сетовима 19:25, 22:25, 25:22, 25:17 и 15:12, после 123 минута игре.Утакмицу у дворани СЦ “Рума” посматрало је 500 гледалаца, а судили су Дејан Рогић и Александар Петровић.

Визура је стигла до трофеја после преокрета након изгубљена прва два сета. Железничар је доминирао на почетку меча, а затим препустио иницијативу Визури, која је на прави начин то искористила. Највише поена за Жељу освојиле су Олуић и Савић – по 16, Младеновић 15, следи Лукић са 7, Гајић и Василева по 5 и Спасенић 1. Код Визуре најефикасније су биле Петровић са 24, Лазовић са 20, Гајевић са 16 и Гачић са 12 поена.

Након што је члан ИО ОСС Боган Мамузић предао капитену Визуре Анђели Веселиновић трофеј намењен победнику, делегат Скупштине ОСС Горан Ћато предао је Ивани Лазаревић, капитену Железничара, трофеј намењен финалисти Суперкупа. Почаст је указана и нашем Златку Петровићу, делегату Скупштине ОСС из Лајковца, који је заједно са чувеним одбојкашем Игором Миљковићем, такође делегатом ОСС и генералним секретаром ОСБ, предао сребрне медаље одбојкашицама Железничара.