Железничар славио у градском фудбалском дербију

Пролећни део првенства Колубарско-мачванске зоне у фудбалу у Лајковцу је отворен градским дербијем између Задругара и Железничара, који је одигран данас на стадиону зелено-белих. „Дизелка“ је заслужено славила резултатом 2:0, головима младог Милоша Маринковића већ у 4. минуту и искусног Ристе Ристовића, великог појачања у зимском прелазном року, у 68. минуту.

Заслужена победа Железничара, који је данас био знатно бољи супарник и имао више шанси за поготке. Домаћин је једину праву шансу имао почетком другог полувремена, када су погодили пречку. Тим „дизелке“ је деловао доста уиграније и спремније, док Задругар има пуно нових фудбалера који тек треба да се укомпонују. На лепом дану утакмицу је обележила фер игра и доста навијача на трибинама, што је и логично јер су се састала два лајковачка клуба, као и добро суђење.

Остали резултати 14. кола: Борац (Лешница) – Дивци 2:1, Цер – Раднички (Клупци) 1:0, Јединство (Владимирци) – Качер 1:1, Врело Спорт – Младост 3:2 и Раднички (Ваљево) – Рибница 3:0. Слободна је била Осечина, јер је у овом колу требало да се састане са Стрмовом, које је иступило из такмичења.

Табела: Врело 32, Качер 25, ваљевски Раднички, Осечина и Железничар по 20 бодова, Дивци 19, Раднички Клупци 18, а по 17 Борац, Задругар и Јединство. Младост и Цер имају по 14, док је на зачељу мионичка Рибница са 9 бодова.

Следећег викенда Железничар дочекује Јединство из Владимираца, док Задругар гостује у Прњавору.