Три драгоцена бода

Пред својим навијачима јуче је „Железничар“ остварио минималну, али изузетно важну победу у борби за опстанак. Савладана је „Шумадија“ из Аранђеловца, а стрелац јединог поготка био је Гајић у 67. минуту.

Прво полувреме протекло је у изједначеној игри, са по неколико шанси на обе стране. Већ на почетку другог полувремена, бележимо необичну ситуацију из које су гости могли да поведу – с обзиром да је голман домаћих Танасијевић истрчао са свог гола, центарфор гостију Живановић шутирао је чак са центра, а лопту је, на сву срећу, зауставила статива.

Одлучујући тренутак меча збио се у 67. минуту, када је Гајић, после повратне лопте Томића, са десетак метара шутирао у супротан угао гола Аранђеловчана. Може се десити да је ово „гол злата вредан“, с обзиром да је и расплет на осталим утакмицама ишао „плавима“ у прилог. Поражени су „Партизан“, „Вујић Ваљево“ и чачанска „Слобода“, док је „Крушик“ извукао бод у Шапцу, а „Раднички Стобекс“ победио код куће.

„Жеља“ је сада на 11. месту са 31 бодом, а када би наредне недеље у Ваљеву савладао последњи „Вујић“ вероватно би ушао у мирнију завршницу првенства.