Презентација Центра за вантелесну оплодњу

У оквиру промотивно-донаторске кампање „Да се нови живот рађа“ за опремање Центра за вантелесну оплодњу Здравственог центра Ваљево, у среду 29. маја у Лајковцу ће гостовати тзв. ВТО караван.

Конференција за новинаре ће бити одржана у 12.30 у просторијама Дома здравља у Лајковцу. У 13 часова биће одржана презентација за здравствене раднике и потенцијалне кориснике, а у 14 часова за привреднике, такође у просторијама Дома здравља Лајковац. За то време Клуб младих лекара ЗЦ Ваљево поставиће штанд на платоу испред зграде Општинске управе Лајковац, где ће мерити притисак грађанима и информисати их о раду Центра за вантелесну оплодњу.

Циљ кампање је да се грађани информишу о активностима Центра за вантелесну оплодњу како би се информације приближиле крајњим корисницима, паровима који имају проблем са плодношћу, али и потенцијалним донаторима који би разумели значај ове акције и помогли да се комплетна опрема отплати и на тај начин омогућили да се породице шире.

Кампања „Да се нови живот рађа“ покренута је како би се до краја ове године прикупила потребна средства за отплату дела опреме, неопходне за рад Центра за вантелесну оплодњу. Потребно је прикупити укупно 120.000 евра, за отплату централне контроле ваздуха и притиска (80.000 евра), ултразвучног апарата (20.000 евра) и микроманипулатора (20.000 евра). Од почетка кампање, крајем децембра 2012. године, прикупљено је 18 % од потребне суме.

Скупштина општине Лајковац је раније донела Одлуку о финансирању трошкова вантелесне оплодње за парове са свог подручја који буду желели да покушају да вантелесном оплодњом у Здравственом центру Ваљево добију потомство.